Overig
Er is van alles te doen in Olst-Wijhe. Vind hier een breed aanbod aan activiteiten.
Zoeken
Datum  
Bloeddruk laten meten
Een hoge bloeddruk is een gezondheidsrisico. In de Mei Meet Maand kan je je bloeddruk gratis laten opmeten in de Bibliotheek. Veel Nederlanders weten niet dat ze rondlopen met een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk vergroot de kans op hart- en vaatziekten. In mei supporten de Hartstichting en de Bibliotheek jouw hart. De hele maand kan je in de Bibliotheek je bloeddruk laten meten. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Je voelt een hoge bloeddruk namelijk niet, maar het vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Van 6 tot en met 28 mei kun je in de bibliotheken in Raalte, Olst en Ommen terecht om je bloeddruk te laten meten en voor goed advies over bloeddruk en leefstijl van medewerkers van de Hartstichting.
Vr. 27 mei, 11:00 Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5f
meer...
Kwartetten
Kwartetspel spelen met 4, 8 of 12 personen. Kwartetspel is gebaseerd op artikelen van vroeger. Wordt alleen op afspraak ingepland. contact; historischeverenigingwijhe@gmail.com
Vr. 27 mei, 08:00 + meer data Historische Vereniging Wijhe
      Langstraat 52
meer...
Voorleesuurtje Bibliotheek
Wij lezen de kleintjes voor uit de geweldigste kinderboeken uit de bieb. Ontmoet andere ouders, laat je kinderen spelen en ga weer naar huis met een vracht nieuwe boeken! Je kunt kinderen niet vroeg genoeg in aanraking brengen met lezen en met boeken. Kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, hebben later een geweldige voorsprong in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. Kom je met je baby, peuter of kleuter naar het Voorleesuurtje? • Het is gratis • Het is elke week • Het is gezellig • Het is in de bibliotheek • We zetten ge-wel-dige koffie • Geen CoronaCheck nodig Goed om te weten: je kind is tot 18-jarige leeftijd gratis lid van de Bibliotheek. Je kunt je kind al als baby aanmelden en krijgt dan een BoekStartkoffertje cadeau!
Wo. 01 juni, 10:00 + meer data Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Vaccineren
Wie zich in Olst-Wijhe wil laten vaccineren tegen corona kan nog tot en met 25 mei terecht bij ’t SPOC in Wijhe. Daarna gaat de locatie verhuizen naar het Holstohus in Olst. Hier kun je vanaf 1 juni – met of zonder afspraak – terecht voor een herhaalprik, boostervaccinatie of de basisserie. Ondanks dat de vaccinatiegraad in Olst-Wijhe op 90% ligt, worden er in de gemeente nog steeds prikken gezet. Het grootste deel zijn herhaalprikken voor 60-plussers en mensen met een ernstige afweerstoornis. “Toch worden er elke week ook nog 1e en 2e prikken gezet”, vertelt Sebastiaan van Buuren, programma-manager Covid-19 van GGD IJsselland. “Er zijn dus gelukkig nog steeds nieuwe mensen die – bijna 1,5 jaar na de eerste prik – zichzelf en de kwetsbaren om zich heen willen beschermen tegen ziekenhuisopname. De maatregelen mogen dan weg zijn, het coronavirus is dat helaas nog niet.” Locaties en tijden. Ook komende maand wordt er in bijna alle gemeentes in IJsselland, waaronder in Olst-Wijhe, gevaccineerd tegen corona. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties zie je op welke dag en tijd je bij het Holstohus (of een locatie in een andere gemeente) terecht kunt voor een coronaprik.
Wo. 01 juni, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Inloopspreekuur Buurtzorg Olst-Wijhe
U kunt weer terecht op het inloopspreekuur van Buurtzorg Olst/Wijhe. Let op, het tijdstip is wel gewijzigd. Nu zal er iedere vrijdagmiddag tussen 12 en 13 uur iemand van het team aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of advies te geven over de mogelijkheden van het ontvangen van de verpleegkundige of verzorgende diensten van ons team. Ook als u zich zorgen maakt over bijvoorbeeld een familielid of u bent zelf binnenkort aan de beurt voor een operatie, u kunt altijd even binnenlopen voor een vrijblijvend gesprek. Tot ziens op ons kantoor aan de Jan Schamhartstraat 5 te Olst. De ingang van ons kantoor zit iets naast de pinautomaat aan de buitenkant. U mag ons ook bellen of mailen: 06 - 12852811 olst-wijhe@buurtzorgneder-land.com
Vr. 03 juni, 13:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
OV-inloopspreekuur
Maandelijks inloopspreekuur voor senioren over reizen met het openbaar vervoer. Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen. Het OV-inloopspreekuur wordt verzorgd door de OV-ambassadeurs vanuit Ervaarhetov.nl, in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.
Vr. 24 juni, 14:00 Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
  Vorige
Volgende