Maatschappelijk
Zoeken
Datum  
Oud papieractie Olst
Iedere zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u het oud papier brengen bij de container van de Olster Harmonie. Deze staat bij Dé-Gé aan de Meente in Olst.
Za. 28 mei, 10:00 + meer data centrum Olst
      A.Geertsstraat
meer...
TourduALS
Hanno Bos, woonachtig in Wijhe, wil met een eigen team naar de Tour du ALS op donderdag 9 juni op de ‘kale berg’, de Mont Ventoux in de Franse Provence. Voor deelname is 18.000 euro nodig die hij nu bijeen probeert te halen met diverse ludieke acties. Oogcomputer“ Fysiek gaat het erg slecht; ik ben 24 uur per dag afhankelijk van mijn fantastische zorgteam en mijn lieve vrouw Rianne. Mijn handen en armen kan ik helaas niet meer gebruiken en mijn benen en voeten zijn ook zo goed als verlamd. Sinds de tracheostoma die ik in augustus kreeg, kan ik niet meer praten. Gelukkig heb ik een heel fijne oogcomputer waarmee ik met iedereen in contact blijf en mijn directe omgeving kan bedienen. Mentaal ben en blijf ik gelukkig sterk en positief. ”Acties Aan mentale energie ontbreekt het Hanno dus niet. Het team van Hanno bestaat uit elf deelnemers; dat worden er waarschijnlijk twaalf. Het gaat op 9 juni naar de Provence om met elkaar de Mont Ventoux op te wandelen, rennen of fietsen. Hanno wordt er met een ambulance van de stichting Ambulancewens naartoe gebracht. Via www.tourduals.nl/team/team-alshanno kunnen mensen een donatie doen aan het team. Aanmelden en vragen stellen kan via e-mail teamalshanno@gmail.com.
Vr. 27 mei, 08:00 + meer data Centrum Wijhe
      Langstraat 12
meer...
Noaberhuus Wijhe
Maandagmorgen 10.00 tot 12.00 uur koffiedrinken en gelegenheid voor Rummycub spelen Maandagmiddag: 13.30 tot 16.00 uur Canasta kaartspel Dinsdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur koffiedrinken Dinsdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur biljartgroep Woensdagmorgen 10.00 uur tot 12.00 uur Repair en Tabletcafé Woensdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur handwerken (breien, haken) Donderdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur biljartgroep en wandelgroep Donderdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur kaarten maken en spelletjes ( Skip bo en Rummicub) Vrijdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur Taalcafé Zaterdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur koffiedrinken Zondag; 1e zondagmiddag van de maand 14.00 - 16.30 uur 3e Zondag van de maand; Gouwe Ouwe;samen met Weijtendaal.
Za. 28 mei, 10:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Financien de Baas Wijhe
Beschrijving Financiën de Baas voor agenda; Financiën de Baas is het centrale aanmeldpunt voor hulp en advies bij uw thuisadministratie en sociaal juridische dienstverlening. Heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier voor een landelijke of gemeentelijke regeling of voorziening? Is uw administratie niet op orde en weet u niet waar u moet beginnen? Vindt u het moeilijk om uw geordende administratie bij te houden? Denkt u in aanmerking te komen voor bepaalde regelingen of voorzieningen? Bent u het overzicht kwijt in uw inkomsten en uitgaven? Zijn er betalingsachterstanden en/of schulden waar u niet meer uitkomt? Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of controleren van de Toeslagen van de Belastingdienst? Heeft u een laag inkomen en heeft u hulp nodig bij uw belastingaangifte? Heeft u sociaal juridische informatie en/of advies nodig? De Sociaal Raadslieden van Financiën de Baas helpen u graag met uw vraag. U kunt zonder afspraak naar ons inloopspreekuur komen.
Di. 31 mei, 09:00 + meer data Gemeentehuis Wijhe
      Raadhuisplein 1
meer...
Financien de Baas Olst
Financiën de Baas is het centrale aanmeldpunt voor hulp en advies bij uw thuisadministratie en sociaal juridische dienstverlening. Heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier voor een landelijke of gemeentelijke regeling of voorziening? Is uw administratie niet op orde en weet u niet waar u moet beginnen? Vindt u het moeilijk om uw geordende administratie bij te houden? Denkt u in aanmerking te komen voor bepaalde regelingen of voorzieningen? Bent u het overzicht kwijt in uw inkomsten en uitgaven? Zijn er betalingsachterstanden en/of schulden waar u niet meer uitkomt? Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of controleren van de Toeslagen van de Belastingdienst? Heeft u een laag inkomen en heeft u hulp nodig bij uw belastingaangifte? Heeft u sociaal juridische informatie en/of advies nodig? De Sociaal Raadslieden van Financiën de Baas helpen u graag met uw vraag. U kunt zonder afspraak naar ons inloopspreekuur komen.
Di. 31 mei, 09:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Gezamenlijke maaltijd Wesepe
Beste senioren, we vinden het heel erg leuk dat we de laatste paar keer, enkele nieuwe mensen konden verwelkomen tijdens het maandelijkse ”Samen Eten”. Het zou erg fijn zijn als er nog meer senioren dit goede voorbeeld willen volgen, want het is erg gezellig om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te ontmoeten. Zoals u ongetwijfeld weet, gaat in de zomer het samen eten wel door maar de soos niet. Hierbij geven we u de datums van het samen eten voor de komende maanden en noteer ze alvast op de kalender of in de agenda: op de woensdagen 1 juni, 6 juli en 3 augustus om 12.30 uur in “het Wapen van Wesepe”. Kosten 15 euro voor een 3-gangen diner incl. een drankje. Opgave tot de vrijdag er voor bij Fineke tel.: 532247. Hebt u een dieet geef dit dan ook door. Soms komt het voor dat men zonder opgave wel aanwezig is. Dit is erg lastig met de planning voor het eten. Als u zonder afmelding niet komt, dan zullen we 15 euro bij u in rekening moeten brengen. Op woensdag 17 augustus hopen we weer onze soos middag te kunnen houden. De volgende keer meer hierover. Graag tot ziens op bovengenoemde datums.
Wo. 01 juni, 12:30 + meer data Wapen van Wesepe
      Dominee E. Kreikenlaan 8
meer...
Jeugdsoos
Elke eerste vrijdagavond van de maand is er jeugdsoos voor jongeren vanaf 11 jaar en ouder. Je mag komen en gaan wanneer je wilt en opgeven van tevoren is niet nodig.
Vr. 03 juni, 19:30 + meer data 't SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Huuskamer
De Huuskamer bijeenkomsten; Voor mensen met geheugen problemen/lichte dementie en hun mantelzorgers. Elke tweede en vierde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 in het Holstohus aan de Jan Schamhartstaat 5 in Olst. Voor meer informatie, een persoonlijk gesprek of het aanmelden voor de Huuskamer bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Minie Kettelarij; 06 57580442 of per mail m.kettelarij@uthuus.nl
Wo. 08 juni, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Repaircafé Welsum
Door corona zijn veel activiteiten in Dorpshuis de Bongerd in Welsum stilgelegd. Nu komen ze weer op gang en ook het repaircafé wordt hervat. Iedere tweede donderdag van de maand wordt een inloopochtend gehouden van 10 tot 12 uur. Wim Kloppers en Nico Horstink staan dan voor u klaar om te bekijken of reparatie mogelijk is. Vaak krijgen die spullen zo nog een goed “tweede leven”
Do. 09 juni, 10:00 Dorpshuis De Bongerd
      Kerklaan 22
meer...
Dialectcafé Olst
De maand maart is de Maand van het Dialect. In Olst-Wijhe reden om er voortdurend aandacht aan te besteden. Zo zijn er een aantal activiteiten in de krokusvakantie geweest en is tijdens de gezamenlijke maaltijden een muzikaal en cabaretesk intermezzo verzorgd door Anton Kleine Schaars in het dialect. Daarnaast is een reeks ansichtkaarten en posters ontwikkeld met Sallandse uitspraken. De uitspraken zijn een selectie van ingezonden uitspraken van inwoners uit de gemeente. De ansichtkaarten zijn inmiddels op verschillende locaties te koop: in Olst in het Holstohus en bij boekhandel Korten. Bij het Infocentrum in Den Nul en de Historische Vereniging in Wijhe. De uitspraken die op de ansichtkaarten zijn terechtgekomen, zijn door een spontaan ontstane werkgroep geselecteerd. Een groep die het dialect als immaterieel erfgoed koestert, maar waar naast het spreken van het dialect, de mooiste verhalen op tafel kwamen. Dat smaakte naar meer. De groep is daarop bij elkaar gekomen om te kijken hoe ze het dialect spreken en de mooie verhalen met meer mensen kunnen delen. Daaruit is het initiatief van “dialectcafés” ontstaan. In eerste instantie starten deze cafés in Olst en Herxen. Mogelijk komen daar nog meer locaties bij. Het dialectcafé is gratis toegankelijk, alleen de drankjes zijn voor eigen rekening. Enige voorwaarde is dat als je aanschuift, dialect spreekt (of probeert te spreken). Ook zou het zeer welkom zijn wanneer je mooie verhalen of herinneringen wil delen. De initiatiefnemers hebben er in ieder geval voor gezorgd dat er materiaal klaarligt om de gesprekken op gang te brengen. De eerste cafés zijn, zoals gemeld, in Olst en Herxen. In Olst iedere derde woensdagochtend van de maand in Eetkamer ‘Hier is ut’ in het Holstohus, te beginnen met woensdag 20 april om 10.00 uur. In Herxen starten ze ook op woensdag 20 april in dorpshuis de Herxer Marke om 14.00 uur. Ook te vervolgen op de derde woensdag van maand. Alle vervolgbijeenkomsten zijn te vinden op www.agenda-olstwijhe.nl Kom dus gezellig een köppie koffie met drink’n en proat d’r gezellig op lös.
Wo. 15 juni, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Dialectcafé Herxen
De maand maart is de Maand van het Dialect. In Olst-Wijhe reden om er voortdurend aandacht aan te besteden. Zo zijn er een aantal activiteiten in de krokusvakantie geweest en is tijdens de gezamenlijke maaltijden een muzikaal en cabaretesk intermezzo verzorgd door Anton Kleine Schaars in het dialect. Daarnaast is een reeks ansichtkaarten en posters ontwikkeld met Sallandse uitspraken. De uitspraken zijn een selectie van ingezonden uitspraken van inwoners uit de gemeente. De ansichtkaarten zijn inmiddels op verschillende locaties te koop: in Olst in het Holstohus en bij boekhandel Korten. Bij het Infocentrum in Den Nul en de Historische Vereniging in Wijhe. De uitspraken die op de ansichtkaarten zijn terechtgekomen, zijn door een spontaan ontstane werkgroep geselecteerd. Een groep die het dialect als immaterieel erfgoed koestert, maar waar naast het spreken van het dialect, de mooiste verhalen op tafel kwamen. Dat smaakte naar meer. De groep is daarop bij elkaar gekomen om te kijken hoe ze het dialect spreken en de mooie verhalen met meer mensen kunnen delen. Daaruit is het initiatief van “dialectcafés” ontstaan. In eerste instantie starten deze cafés in Olst en Herxen. Mogelijk komen daar nog meer locaties bij. Het dialectcafé is gratis toegankelijk, alleen de drankjes zijn voor eigen rekening. Enige voorwaarde is dat als je aanschuift, dialect spreekt (of probeert te spreken). Ook zou het zeer welkom zijn wanneer je mooie verhalen of herinneringen wil delen. De initiatiefnemers hebben er in ieder geval voor gezorgd dat er materiaal klaarligt om de gesprekken op gang te brengen. De eerste cafés zijn, zoals gemeld, in Olst en Herxen. In Olst iedere derde woensdagochtend van de maand in Eetkamer ‘Hier is ut’ in het Holstohus, te beginnen met woensdag 20 april om 10.00 uur. In Herxen starten ze ook op woensdag 20 april in dorpshuis de Herxer Marke om 14.00 uur. Ook te vervolgen op de derde woensdag van maand. Alle vervolgbijeenkomsten zijn te vinden op www.agenda-olstwijhe.nl Kom dus gezellig een köppie koffie met drink’n en proat d’r gezellig op lös.
Wo. 15 juni, 10:00 + meer data Dorpshuis Herxer Marke
      Herxen 1
meer...
Benefietconcert KNA
Accordeon vereniging KNA en wereldkoor Kanto Mondo, beiden uit Olst, houden een benefietconcert ten behoeve van "Olst-Wijhe samen voor Oekraïne". Datum: zondag 26 juni 2022 Tijd: 14.00-16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. Locatie: Dorpshuis van Overkempe. Koekoeksweg 100 Boskamp/Olst Kosten: Vrijwillige bijdrage. Ook de opbrengsten uit de verkoop van koffie / thee / sap en cake gaan naar “Olst-Wijhe samen voor Oekraïne”. Bij binnenkomst zijn er muntjes à 2 Euro te koop voor consumpties. Let op! Graag contant geld meenemen, ook voor de vrijwillige bijdrage. Informatie: poppenk.m@gmail.com Tel: 06 – 25.00.29.01
Zo. 26 juni, 14:00 Dorpshuis Overkempe
      Koekoeksweg 100
meer...
Repair Café
Op vrijdagmiddag 25 februari tussen 13.00 en 16.00 uur herstellen enthousiaste vrijwilligers uw kapotte apparaat of kleding in het Repair Café van Olst, Hendrik Droststraat 47, 8121 BG Olst (in de winkel van de Goede Buren).Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit, een broodrooster of koffiezetapparaat dat niet meer werkt, een vest met een kapotte rits? Weggooien? Mooi niet! In veel gevallen kan het met een kleine reparatie nog lange tijd worden gebruikt. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Er is gereedschap aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Wij hebben alleen geen onderdelen. Repareren doen we tegen een vrijwillige bijdrage; u geeft wat u ervoor over heeft. We laten u zien hoe we uw apparaat of kleding repareren, zodat u het misschien een volgende keer zelf kunt maken. En dat zorgt voor een glimlach op het gezicht! Het Repair Café is er niet alleen om te repareren maar ook om anderen te ontmoeten. U bent van harte welkom bij onze gezellige bijeenkomsten elke laatste vrijdagmiddag van de maand bij Goede Buren.
Vr. 29 juli, 13:00 Goede Buren
      H.Droststraat 47
meer...
  Vorige
Volgende