Evenementen
De gemeente Olst-Wijhe kent jaarlijks allerlei evenementen met een rijke variatie aan uitingen, die druk bezocht worden door eigen inwoners en gasten uit heel Nederland. Feesten, voorstellingen en uitvoeringen, op podia en in de natuur.
Zoeken
Datum  
IJsseltheaterfietstocht 2022
Op zaterdag worden op meerdere locaties voorstellingen gegeven waar men per fiets langs kan trekken. Deelnamekosten € 10,-. Er is ook een avondprogramma met een voorstelling en mogelijkheid voor eten en drinken. Plaats: Infocentrum bij Den Nul. Zie website. Op zondag is in en om het Infocentrum van alles te doen. Er zijn ook voorstellingen, ditmaal vooral voor een jeugdig publiek. Entree gratis. Voor meer: zie de site www.ijsseltheaterfietstocht.nl
Za. 28 mei, 09:30 + meer data Meerdere locaties
      in en buiten de dorpen
meer...
SPOC-festival
‘Buutenshuus Bewegen’, ofwel bewegen in de buitenlucht is weer terug! Dit keer met een 3-delig festival voor alle leeftijden: het Kerkpleinfestival Wesepe (14 mei), Festival aan de IJssel Olst (15 mei) en ’t SPOC festival Wijhe (9, 10 en 11 juni). “Deze festivals zijn bedoeld om inwoners van Olst-Wijhe na corona elkaar weer te kunnen laten ontmoeten,” vertelt projectleider Benno Hubner (ut Huus). “We willen mensen niet alleen prikkelen met sport, maar ook met kunst & cultuur en entertainment. Deze drie pijlers vullen elkaar heel goed aan als het gaat om fysiek en mentaal weer lekker in je vel zitten. Sport en bewegen biedt je een heerlijke fysieke uitlaatklep, door kunst & cultuur kan je weer inspiratie opdoen en middels entertainment weer samen van het leven genieten.” Kai Rensen van Sport Olst en Arno Siemann Survival Club Wesepe hadden zelf al vergaande plannen om beweegactiviteiten in de openlucht te organiseren, alleen de organisatorische middelen waren nog niet rond. ut Huus heeft hen daarin ondersteund. Op het middenterrein van ’t SPOC-park in Wijhe zijn nieuwe voorzieningen aangebracht. De heropening van dat middenterrein is vervolgens als kans aangegrepen om er een mooie festival drieluik van te maken. Op zaterdag 14 mei is er van 10–15 uur een survival clinic voor volwassenen, georganiseerd door Survival Club Wesepe. Arno (bestuurslid): “Corona hakt(e) er flink in. Samen gezond bewegen en sporten was lastig. Graag willen we iedereen de mogelijkheid bieden om gratis kennis te maken met meerdere buitensporten.” Zo zullen er rondom de kerk in Wesepe meerdere hindernissen gebouwd worden die je kan uitproberen. In datzelfde weekend organiseert Kai (Sport Olst) al diverse beweegactiviteiten bij het Calisthenicspark aan de IJssel in Olst (bij het pondje). Kai: “Het is de mooiste sportlocatie van Olst met spectaculaire hindernissen en uitdagende workouts.” En je kunt meer met deze locatie. Daarom organiseert Kai zelf o.a. wijnyoga op vrijdag en een obstacle run voor volwassenen op zaterdag. Samen met ut Huus is daar de gratis Kids Obstacle Run op de zondag bijgekomen van 10 tot 15 uur. Verder is er op zondag o.a. bamboestiek, kuieren langs de IJssel en een singlefeestje. Tenslotte wordt van 9 t/m 11 juni gevierd dat het SPOC-park anders is ingericht. Zo is er onder meer een festival voor kinderen uit het basisonderwijs (en hun ouders), een jeugddisco, diverse demonstraties en een beachvolleybaltoernooi. Meer info volgt. Dus, trek je soepele kleding en schoeisel aan, neem je partner, buur en/of vriend(in) mee en ontdek wat je in Olst-Wijhe kunt doen om elkaar te ontmoeten, te inspireren en weer van het leven te genieten.
Do. 09 juni, 09:00 + meer data SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Elshoffeest
Het Elshoffeest is een tentfeest wat in het 2de weekend van juni georganiseerd wordt en zal daarom plaats vinden op 10,11 en 12 juni. Het programma is zeer divers en voor jong en oud. U kunt hierbij denken aan motorcross, pubquiz, trekkerslep, volleybal en nog veel meer activiteiten! Tijdens het weekend zal er ook een kermis zijn en zullen er diverse live bands optreden. Wij hopen u allemaal te zien in het 2de weekend van juni!
Vr. 10 juni, 12:00 + meer data Feestterrein Elshof
      Hagenvoorde 17
meer...
Uitvoering OSV'95
Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert sportvereniging OSV ’95 haar grote uitvoering met als titel “Around the World” en thema “Werelddelen”, mede mogelijk gemaakt door Vemka Carcleaning. Sporthal de Hooiberg wordt omgetoverd tot een spectaculaire wereldlocatie met een professionele licht- en geluidshow. Een avond die zal bestaan uit optredens in zowel dans, turnen, Zumba, pilates, jazz als gymnastiek, welke door jong en oud zijn ingestudeerd. Wilt u deze wereldprestatie meemaken, dan nodigen wij u van harte uit om dit mee te beleven! De zaal is open om 18.30 uur op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Aanvang van de voorstelling is om 19.00 uur. Wilt u zeker zijn van een plaats, haal dan vooraf uw toegangskaart bij Nobach schoenen (Olst), waar de kaarten vanaf 23 mei te koop zijn (alleen contant betalen). De toegangsprijs voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is € 3, - en vanaf 13 jaar e.o. is deze € 7, -. De kaarten zijn t/m 10 juni a.s. in de voorverkoop verkrijgbaar, op de dag zelf zijn ze aan de kassa te koop, maar dan is het tarief van 4 t/m 12 jaar € 4, - en vanaf 13 jaar e.o. is deze € 8, -.OSV’ 95 is een sportvereniging die gymnastiek biedt in al zijn vormen aan mensen in Olst, Wijhe en omgeving. Wij zijn een dynamische vereniging die plezier hoog in het vaandel heeft staan. Maar ook zijn we continu bezig met het verbeteren van ons aanbod, als er naar een bepaalde vorm van bewegen vraag is, doen we er alles aan om dit aan te kunnen bieden. Wil je eens meedoen? Schroom dan niet om een proefles van een van onze sporten aan te vragen! Sportvereniging OSV ’95 te Olst presenteert “Around the World”
Za. 11 juni, 19:00 sporthal de Hooiberg
      Hooiberglaan 11
meer...
Avond wandel4daagse Olst
Voor de 75e keer een wandel4daagse voor jong en oud. Prachtige wandelelingen in en rondom Olst. startlocaties: di: holstohus wo: infocentrum den Nul do: eetcafe Boskamp vr: park Olsterhof Kijk voor actuele starttijden en aanmeld mogelijkheden op de website!
Di. 14 juni, 17:30 + meer data diverse startlocaties in en rondom Olst
meer...
Zomerfestival Boskamp
YES!! We mogen de wei weer in! 🙂 Zomerfestival Boskamp -> 23 t/m 26 juni 2022 Binnenkort volgt er meer informatie!
Do. 23 juni, 14:00 + meer data Feestterrein Boskamp
      Dinshofweg
meer...
Welsumse Karmse
Het feest aan de linker IJsseloever. altijd het eerste weekend van augustus. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
Vr. 05 augustus, 12:00 + meer data Feestterrein
      Linker IJsseloever
meer...
Zomerfeesten Wesepe 2022
Jaarlijks feest voor jong en oud met een zeer gevarieerd programma. Zie voor het programma de website www.zomerfeestenwesepe.com
Vr. 19 augustus, 14:00 + meer data Feestterrein
      Dominee E. Kreikenlaan
meer...
Anton Pieck Winterfestijn
Op zaterdag 17 december 2022 is het zover, het jaarlijkse Anton Pieck gebeuren! Een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck van begin 19e eeuw. Het centrum van Olst is dan vanaf 16.00 uur gevuld met straattheater, oude ambachten, muziek en sfeervolle kraampjes. Het doel is, samen met spelers, ondernemers en verenigingen een gezellig en sfeervol evenement neer te zetten. Wil je meedoen? Meld je aan via antonpiekwinterfestijn@gmail.com.
Za. 17 december, 16:00 Centrum Olst
      Aaldert Geerstraat en omgeving
meer...
  Vorige
Volgende