Evenementen
De gemeente Olst-Wijhe kent jaarlijks allerlei evenementen met een rijke variatie aan uitingen, die druk bezocht worden door eigen inwoners en gasten uit heel Nederland. Feesten, voorstellingen en uitvoeringen, op podia en in de natuur.
Zoeken
Datum  
IJsseltheaterfietstocht met de bus
Op zaterdag 25 mei toch naar de IJsseltheaterfietstocht? Dat wordt voor u geregeld. We verzamelen zaterdagochtend 25 mei bij het Holstohus Olst waar we in Eetkamer ‘Hier is ut’ een kop koffie of thee drinken. Om 9.45 uur vertrekken we met de bus naar Broekland voor de eerste voorstelling. Wanneer die voorstelling is afgelopen is het tijd voor een lekkere lunch bij De Logtenberg op de Boerhaar en vervolgens rijden we naar de voorstelling in Wesepe. KORTOM 09:00 uur verzamelen bij Holstohus – Koffie/thee bij Eetkamer ‘Hier is ut’ 09.45 uur vertrek naar voorstelling Broekland 11:15 uur vertrek naar De Logtenberg Boerhaar 13:00 uur vertrek naar voorstelling Wesepe 13:45 uur vertrek naar Holstohus Olst Aanmelden voor 17 mei bij Monique de Gier/Carla Leurink doemee@uthuus.nl of 06 13454151
Za. 25 mei, 09:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Theater langs de IJssel Familiedag
IJsseltheaterfamiliedag zondag 26 mei Net als vorig jaar wordt er op de zondag een familiedag georganiseerd. Een vrolijke dag voor jong en oud, voor nieuwkomers en voor iedereen die geniet van cultuur en muziek maar niet vaak naar het theater kan. De IJsseltheaterfamiliedag is dan ook gratis voor iedereen. Op deze familiedag is er tussen 10:00 en 17:00 uur theater voor jong en oud. Van Meneer Monster met 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' (voor kinderen vanaf 2 jaar), Garage TDI met 'Tot op de bodem' (voor kinderen vanaf 6 jaar) en Harro van Lien met 'De wolf is terug' (voor kinderen vanaf 8 jaar). Daarnaast wandelt Stan de Verhalenman met bezoekers door de omgeving van het Infocentrum met een spannende vertelling over een prinses die niet wil trouwen. Meer informatie over de theatervoorstellingen en het programma vind je op www.theaterlangsdeijssel.nl of op ons instagram- en acebookaccount.
Zo. 26 mei, 10:00 Infocentrum IJssel Den Nul
      Rijksstraatweg 109
meer...
Muziekcafé Hier is ut
Blok elke eerste zaterdag van de maand in je agenda, want de ene keer wordt je verrast met een live-optreden, de andere keer met een fijne muzikale pubquiz of een bijzonder thema. Iedere eerste zaterdag van de maand v.a. 20 uur | Eetkamer ‘Hier is ut’ (Holstohus, Olst) Entree gratis
Za. 01 juni, 20:00 Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Bohemian Ibiza Markt vr. 28 juni van 15.00-20.00 uur
Het zonnige Ibiza komt op vrijdag 28 juni en vrijdag 19 juli naar Gastvrij Wijhe 🌸Bohemian Ibiza markt met standjes, terrasjes, muziek, activiteiten voor jong en oud 🌸Langstraat Wijhe 🌸Markt 15.00-20.00 uur, Muziek en terrassen tot 01.00 uur 🌸Gratis toegang en voldoende parkeerruimte 🌸 Vamossss a la Wijhe!
Vr. 28 juni, 15:00 + meer data Centrum Wijhe
      Langstraat 61
meer...
Bosfeest Lierderholthuis 2024
🌳 Bosfeest Lierderholthuis 50 jaar! 🌳 Op 27 en 28 juli 2024 vieren we groots het 50-jarig jubileum van het Bosfeest Lierderholthuis! 🎉 📅 Datum: zaterdag 27 & zondag 28 juli 2024 Bereid je voor op een weekend vol met muziek, lekker eten, gezelligheid en de sfeer van ons bos.🌲 Meer details volgen binnenkort op onze socials.
Za. 27 juli, 20:00 Hagenvoorde Wijhe
meer...
Wijhe Sinterklaasintocht op zat. 23 nov.
Sint en zijn Pieten en heel veel ouders met kinderen zullen rond 14.00 uur met de boot aankomen bij de Loswal in Wijhe. Vanaf de Loswal zal de Sint en zijn gevolg vertrekken richting het oude gemeentehuis op het Van Dedemplein.
Za. 23 november, 14:00 Centrum Wijhe
      Langstraat
meer...
BARRELHOUSE Afscheidstour 2024
De een-na-laatste show Geen podium te klein, geen festival te groot In 50 jaar speelde Barrelhouse meer dan 2.000 concerten, steeds in dezelfde bezetting. Geen zaal was te klein, geen festival te groot. De band bouwde een enorme live reputatie en won met hun muziek tweemaal een Edison. Met hun afscheidstour in 2024 spelen ze nog eenmaal op hun favoriete podia, waaronder Cpunt in Hoofddorp. Wat begon met een jamsessie op een zondagmiddag in Alkmaar en een eerste optreden in Mahogany Hall in Edam in 1974 groeide uit tot een band met een enorme live reputatie. In de loop van 50 jaar heeft Barrelhouse liefst 12 albums en een dvd opgenomen. In 2017 ontving de band voor het album ‘Almost There’ een Edison. En ook de in 2019 verschenen verzamelbox ‘45 Years on the Road’ werd bekroond met een Edison. Voor het 50-jarig bestaan blijft het motto ongewijzigd: enthousiasme en opwinding alsof het een eerste optreden is. Dit altijd met de prachtige krachtige en warme stem van Tineke, de achteloze technische beheersing van John en Guus, de stuwende piano van een fel hamerende Han, en het zowel opzwepende als subtiele ritme van Bob en Jan Willem. Geen zaal is te klein, geen festival te groot. In 2024 gaat Barrelhouse dat nog één keer doen. De laatste tour, op de podia waar ze graag kwamen. Wees erbij! Barrelhouse 1974-2024 Tineke Schoemaker (zang) Johnny LaPorte (gitaar) Han van Dam (piano) Guus LaPorte (gitaar) Bob Dros (drums) Jan Willem Sligting (bas, contrabas en accordeon)
Za. 07 december, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Kerstmarkt Gastvrij Wijhe zat. 14 dec. 2024
Het dorpscentrum van Gastvrij Wijhe is die avond helemaal in kerstsfeer met kraampjes, vuurkorven, muziek en bijna als vanzelfsprekend talloze lekkernijen. De activiteiten vinden plaats in de Langstraat en de Nicolaaskerk.
Za. 14 december, 18:00 Centrum Wijhe
      Langstraat
meer...
  Vorige
Volgende