Ontmoeting
Omzien naar elkaar behoort hier nog tot de goede gewoontes. Veel activiteiten in Olst-Wijhe zijn er op gericht om inwoners elkaar te laten ontmoeten. Dat maakt wonen, werken en recreëren prettig in deze gemeenschap.
Zoeken
Datum  
IJsseltheaterfietstocht 2022
Op zaterdag worden op meerdere locaties voorstellingen gegeven waar men per fiets langs kan trekken. Deelnamekosten € 10,-. Er is ook een avondprogramma met een voorstelling en mogelijkheid voor eten en drinken. Plaats: Infocentrum bij Den Nul. Zie website. Op zondag is in en om het Infocentrum van alles te doen. Er zijn ook voorstellingen, ditmaal vooral voor een jeugdig publiek. Entree gratis. Voor meer: zie de site www.ijsseltheaterfietstocht.nl
Za. 28 mei, 09:30 + meer data Meerdere locaties
      in en buiten de dorpen
meer...
Ontmoetingscafé jeugd
Het ontmoetingscafé is een gezellige avond voor jongeren die behoefte hebben aan sociaal contact en ontmoeting met andere leeftijdsgenoten. Het jongerenwerk organiseert maandelijks dit ontmoetingscafé voor jongeren. Het maken van contact en het aangaan en onderhouden van vriendschappen is niet altijd makkelijk. In het ontmoetingscafé wordt het mogelijk gemaakt om onder begeleiding contact te hebben met andere leeftijdsgenoten. Hoe ziet een avond eruit? Je kunt darten, tafelvoetballen, gamen en we hebben verschillende spellen. Gewoon kletsen of muziek luisteren kan natuurlijk ook. Het ontmoetingscafé vindt eenmaal per maand plaats op zaterdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur in 't SPOC aan de Lange Slagen 29 in Wijhe. Het gaat om een besloten avond waarvoor je je moet aanmelden. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of app Jessica op 06-58081332. Geef in je bericht aan wie er komt met naam, leeftijd en een toelichting op eventuele bijzonderheden. Deelname aan het ontmoetingscafé is gratis, consumpties kosten €0,50 per stuk.
Za. 28 mei, 19:30 + meer data 't SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Noaberhuus Wijhe
Maandagmorgen 10.00 tot 12.00 uur koffiedrinken en gelegenheid voor Rummycub spelen Maandagmiddag: 13.30 tot 16.00 uur Canasta kaartspel Dinsdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur koffiedrinken Dinsdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur biljartgroep Woensdagmorgen 10.00 uur tot 12.00 uur Repair en Tabletcafé Woensdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur handwerken (breien, haken) Donderdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur biljartgroep en wandelgroep Donderdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur kaarten maken en spelletjes ( Skip bo en Rummicub) Vrijdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur Taalcafé Zaterdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur koffiedrinken Zondag; 1e zondagmiddag van de maand 14.00 - 16.30 uur 3e Zondag van de maand; Gouwe Ouwe;samen met Weijtendaal.
Za. 28 mei, 10:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Festival De Kolk
Op zondag 29 mei bruist het van de activiteiten op het Infocentrum IJssel Den Nul, zowel binnen als buiten. Er valt veel te zien en te beleven. En het is gratis!De partners van het infocentrum organiseren deze dag samen met IJsseltheaterfi etstocht en ‘t Nut. Op een streekmarkt presenteren zich o.a. lokale ondernemers. Tussen 11 ’s ochtends en 5 uur ’s middags is er op deze familiedag voor iedereen van alle leeftijden doorlopend iets te beleven: van optredens, kraampjes, exposities, doe-mee-activiteiten tot lekker even genieten op het terras aan de kolk. Theater en meer voor kinderen In de festivaltent is er rond 12 uur een leuke kindervoorstelling waar het dikke pret zal zijn voor het jonge en oudere publiek. Daarvoor en daarna is er in en rond het Infocentrum nog veel meer vertier. Je kunt je laten schminken, meedoen aan een natuur-speurtocht of aan een Oudhollands spelletje, je uitleven op een groot springkussen, een broodje bakken bij de kraam van de Bökkers Mölle, meezingen met het orkest De Melodies en nog veel meer. Festivalmarkt; Op de festivalmarkt is het de hele dag gezellig. Er staan kraampjes met streekproducten:- Boerderij De Riet (met ‘Zuivel van Salland’. Nieuw!)- Landman Raalte – wijnmaker uit eigen streek- Salland Boert & Eet bewust – lekker!- Bökkers Mölle met eigen producten- IJskar/boerenijssalon Maar er staan ook kraampjes van: - ’t Olster Erfgoed, met verkoop van oude spullen en een mutsen-expositie v.d. Bentstichting en Overkempe met eigen producten- “Vrienden van de IJssel”, een nieuwe eigen donateurskaart met leuke aanbiedingen voor de eerste leden. - Staatsbosbeheer staat op het terrein met een grote tent vol natuurinformatie Ans en Mans, hoofdrolspelers in “Terug van toen”. Optredens, filmvoorstellingen en exposities. In de gebouwen van het Infocentrum zijn doorlopende activiteiten: - een expositie van olieverf schilderijen door Margot Olde Loohuis. Deze zijn gebaseerd op onderwaterfoto’s in De Lange Kolk, (met enkele malen een presentatie door Margot) - de première en doorlopende vertoning van de film ‘Terug van Toen’, een flm van en over ’t Olster Erfgoed- optredens van De Melo-dies, een groot orkest van muzikanten met een beperking- en natuurlijk de vaste en tijdelijke tentoonstellingen in hoofd- en bijgebouw van het Infocentrum. Kortom... Voel je welkom tijdens Festival de Kolk op 29 mei in Den Nul.
Zo. 29 mei, 11:00 Infocentrum IJssel Den Nul
      Rijksstraatweg 109
meer...
Noaberhuus Holstohus
U bent weer van harte welkom in het Noaberhuus. En wel op de 2 locaties in Olst. De Bastiaan opent op maandag weer haar deuren en wel vanaf 4 oktober tussen 10.00-11.30 uur. Na een lange periode gesloten te zijn geweest vanwege Corona staat de koffie en thee weer klaar op in de Bastiaan op het Kerkplein. Ook blijft de gelegenheid elkaar op dinsdag te ontmoeten in het Noaberhuus op de eerste verdieping van het Holstohus tussen 10.00-12.00 uur. Er is ruimte voor een praatje, spelletje of wat gewenst wordt. Op beide lokaties zijn de geldende corona maatregelen van kracht. Bent u niet fit, verkouden etc. dan is het verstandig thuis te blijven. Wij zien er weer naar uit u te ontmoeten. Voor het Noaberhuus op de dinsdagochtend zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die gastvrouw of gastheer willen zijn. U kunt daarvoor contact opnemen via e-mail poppenk.m@gmail.com
Di. 31 mei, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Voorleesuurtje Bibliotheek
Wij lezen de kleintjes voor uit de geweldigste kinderboeken uit de bieb. Ontmoet andere ouders, laat je kinderen spelen en ga weer naar huis met een vracht nieuwe boeken! Je kunt kinderen niet vroeg genoeg in aanraking brengen met lezen en met boeken. Kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, hebben later een geweldige voorsprong in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. Kom je met je baby, peuter of kleuter naar het Voorleesuurtje? • Het is gratis • Het is elke week • Het is gezellig • Het is in de bibliotheek • We zetten ge-wel-dige koffie • Geen CoronaCheck nodig Goed om te weten: je kind is tot 18-jarige leeftijd gratis lid van de Bibliotheek. Je kunt je kind al als baby aanmelden en krijgt dan een BoekStartkoffertje cadeau!
Wo. 01 juni, 10:00 + meer data Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Gezamenlijke maaltijd Wesepe
Beste senioren, we vinden het heel erg leuk dat we de laatste paar keer, enkele nieuwe mensen konden verwelkomen tijdens het maandelijkse ”Samen Eten”. Het zou erg fijn zijn als er nog meer senioren dit goede voorbeeld willen volgen, want het is erg gezellig om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te ontmoeten. Zoals u ongetwijfeld weet, gaat in de zomer het samen eten wel door maar de soos niet. Hierbij geven we u de datums van het samen eten voor de komende maanden en noteer ze alvast op de kalender of in de agenda: op de woensdagen 1 juni, 6 juli en 3 augustus om 12.30 uur in “het Wapen van Wesepe”. Kosten 15 euro voor een 3-gangen diner incl. een drankje. Opgave tot de vrijdag er voor bij Fineke tel.: 532247. Hebt u een dieet geef dit dan ook door. Soms komt het voor dat men zonder opgave wel aanwezig is. Dit is erg lastig met de planning voor het eten. Als u zonder afmelding niet komt, dan zullen we 15 euro bij u in rekening moeten brengen. Op woensdag 17 augustus hopen we weer onze soos middag te kunnen houden. De volgende keer meer hierover. Graag tot ziens op bovengenoemde datums.
Wo. 01 juni, 12:30 + meer data Wapen van Wesepe
      Dominee E. Kreikenlaan 8
meer...
David van Reybrouck
Op woensdag 1 juni is David van Reybrouck te gast bij ’t Nut Olst. David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij o.a. Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Tegen verkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre. Revolusi De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid? De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In zijn boek Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. En legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Tegen Verkiezingen De democratie van de eenentwintigste eeuw raakt steeds meer uitgehold. Populisten zaaien angst, het wantrouwen groeit, de redelijkheid is zoek. De politiek lijkt echter meer bezig met de volgende verkiezingen dan met de lange termijn. Het fel besproken Tegen verkiezingen pakt uit met een nieuwe diagnose – en een lang vergeten remedie. Dit invloedrijke manifest maakt duidelijk dat de huidige verkiezingen een vermolmde procedure zijn. Gebaseerd op internationale studies en experimenten presenteert David Van Reybrouck een wervend voorstel voor een échte democratie – één die werkt. De sleutel naar een bestuursvorm waarbij het volk zich werkelijk uitspreekt, ligt in het democratische beginsel van het klassieke Athene: loting. Mariël Haggeman, kunsthistoricus en werkzaam als journalist bij de NOS, gaat hem interviewen over deze boeken. Ook is het stellen van vragen mogelijk. Boekhandel Korten is aanwezig om boeken van hem te verkopen. David van Reybrouck zal deze avond ook signeren.
Wo. 01 juni, 20:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Vrijmibo
Elke vrijdagmiddag is het tijd voor de vrijdagmiddagborrel (vrijmibo). Gezellig met de aanwezigen/vrienden/familie de week afsluiten met een drankje en een hapje. Eénmaal in de maand geven we een speciaal tintje aan deze vrijmibo. En is het heel erg gezellig, dan mag je gerust langer blijven zitten dan 18 uur.
Vr. 03 juni, 15:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Jeugdsoos
Elke eerste vrijdagavond van de maand is er jeugdsoos voor jongeren vanaf 11 jaar en ouder. Je mag komen en gaan wanneer je wilt en opgeven van tevoren is niet nodig.
Vr. 03 juni, 19:30 + meer data 't SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Huuskamer
De Huuskamer bijeenkomsten; Voor mensen met geheugen problemen/lichte dementie en hun mantelzorgers. Elke tweede en vierde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 in het Holstohus aan de Jan Schamhartstaat 5 in Olst. Voor meer informatie, een persoonlijk gesprek of het aanmelden voor de Huuskamer bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Minie Kettelarij; 06 57580442 of per mail m.kettelarij@uthuus.nl
Wo. 08 juni, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Babbel en Brabbel
Vanaf donderdag 10 maart starten wij met een moedergroep, of beter gezegd: een Babbel en Brabbel. Voor (jonge) moeders die het leuk vinden elkaar te ontmoeten, verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen! Schuif gezellig aan of plof op de bank in ons huiskamertje op de eerste etage van het Holstohus! Dus, vanaf donderdag 10 maart iedere tweede en vierde donderdag van maand, vanaf 10:00 tot 11:30. Tot dan!
Do. 09 juni, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
DagenDoen café
Voor iedereen die er even uit wil, het DagenDoen café. Elke 6 weken wordt een gezellige bijeenkomst georganiseerd met een thema. Dit keer komt Frans Jansen met zijn verzameling oud keukengerei. De Koffie met .... staat klaar. Zin om ook te komen? Graag aanmelden; info@dagendoen-olstwijhe.nl of telefoonnummer 06 13454151 Noteer ook alvast de volgende data; 4 augustus, 19 september, 1 november en 14 december.
Ma. 13 juni, 14:00 't Langhuus
      Langstraat 29
meer...
Avond wandel4daagse Olst
Voor de 75e keer een wandel4daagse voor jong en oud. Prachtige wandelelingen in en rondom Olst. startlocaties: di: holstohus wo: infocentrum den Nul do: eetcafe Boskamp vr: park Olsterhof Kijk voor actuele starttijden en aanmeld mogelijkheden op de website!
Di. 14 juni, 17:30 + meer data diverse startlocaties in en rondom Olst
meer...
Dialectcafé Olst
De maand maart is de Maand van het Dialect. In Olst-Wijhe reden om er voortdurend aandacht aan te besteden. Zo zijn er een aantal activiteiten in de krokusvakantie geweest en is tijdens de gezamenlijke maaltijden een muzikaal en cabaretesk intermezzo verzorgd door Anton Kleine Schaars in het dialect. Daarnaast is een reeks ansichtkaarten en posters ontwikkeld met Sallandse uitspraken. De uitspraken zijn een selectie van ingezonden uitspraken van inwoners uit de gemeente. De ansichtkaarten zijn inmiddels op verschillende locaties te koop: in Olst in het Holstohus en bij boekhandel Korten. Bij het Infocentrum in Den Nul en de Historische Vereniging in Wijhe. De uitspraken die op de ansichtkaarten zijn terechtgekomen, zijn door een spontaan ontstane werkgroep geselecteerd. Een groep die het dialect als immaterieel erfgoed koestert, maar waar naast het spreken van het dialect, de mooiste verhalen op tafel kwamen. Dat smaakte naar meer. De groep is daarop bij elkaar gekomen om te kijken hoe ze het dialect spreken en de mooie verhalen met meer mensen kunnen delen. Daaruit is het initiatief van “dialectcafés” ontstaan. In eerste instantie starten deze cafés in Olst en Herxen. Mogelijk komen daar nog meer locaties bij. Het dialectcafé is gratis toegankelijk, alleen de drankjes zijn voor eigen rekening. Enige voorwaarde is dat als je aanschuift, dialect spreekt (of probeert te spreken). Ook zou het zeer welkom zijn wanneer je mooie verhalen of herinneringen wil delen. De initiatiefnemers hebben er in ieder geval voor gezorgd dat er materiaal klaarligt om de gesprekken op gang te brengen. De eerste cafés zijn, zoals gemeld, in Olst en Herxen. In Olst iedere derde woensdagochtend van de maand in Eetkamer ‘Hier is ut’ in het Holstohus, te beginnen met woensdag 20 april om 10.00 uur. In Herxen starten ze ook op woensdag 20 april in dorpshuis de Herxer Marke om 14.00 uur. Ook te vervolgen op de derde woensdag van maand. Alle vervolgbijeenkomsten zijn te vinden op www.agenda-olstwijhe.nl Kom dus gezellig een köppie koffie met drink’n en proat d’r gezellig op lös.
Wo. 15 juni, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
  Vorige
Volgende