Ontmoeting
Omzien naar elkaar behoort hier nog tot de goede gewoontes. Veel activiteiten in Olst-Wijhe zijn er op gericht om inwoners elkaar te laten ontmoeten. Dat maakt wonen, werken en recreëren prettig in deze gemeenschap.
Zoeken
Datum  
Taalcafé
Bij het Taalcafé kun je onder het genot van een kopje koffie de Nederlandse taal leren samen met anderstaligen en vrijwilligers.
Vr. 24 mei, 10:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Jeugdhonk Olst
Elke vrijdagavond is er van 19.00 tot 22.30 uur, gezelligheid voor de jeugd vanaf groep 8. Denk aan muziek, pingpong, voetbal- en airhockey tafel, playstation, biljarttafel of gewoon chillen. Het jeugdhonk zit aan de achterkant van het Holstohuus. De ingang is via het hek aan de Jan Schamhartstraat. Er zijn blikjes frisdrank verkrijgbaar en chips en snoep (uit een snoepautomaat) tegen een betaalbare prijs. Er zijn per avond altijd minimaal 2 vrijwilligers aanwezig die toezicht houden, maar ze zijn geen oppas.
Vr. 24 mei, 19:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
IJsseltheaterfietstocht met de bus
Op zaterdag 25 mei toch naar de IJsseltheaterfietstocht? Dat wordt voor u geregeld. We verzamelen zaterdagochtend 25 mei bij het Holstohus Olst waar we in Eetkamer ‘Hier is ut’ een kop koffie of thee drinken. Om 9.45 uur vertrekken we met de bus naar Broekland voor de eerste voorstelling. Wanneer die voorstelling is afgelopen is het tijd voor een lekkere lunch bij De Logtenberg op de Boerhaar en vervolgens rijden we naar de voorstelling in Wesepe. KORTOM 09:00 uur verzamelen bij Holstohus – Koffie/thee bij Eetkamer ‘Hier is ut’ 09.45 uur vertrek naar voorstelling Broekland 11:15 uur vertrek naar De Logtenberg Boerhaar 13:00 uur vertrek naar voorstelling Wesepe 13:45 uur vertrek naar Holstohus Olst Aanmelden voor 17 mei bij Monique de Gier/Carla Leurink doemee@uthuus.nl of 06 13454151
Za. 25 mei, 09:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
't Hummelhonk
Vanaf zaterdag september starten we in de ontmoetingsruimte van het Holstohus Olst t Hummel Honk voor kinderen van 0-5 jaar en hun ouders/verzorgers. De entree is gratis. Koffie, thee, limonade en wat lekkers is, tegen een kleine vergoeding, aanwezig. Toilet en verschoonruimte zijn eveneens aanwezig. Heb je speelgoed om te delen, dan willen de andere kindjes daar ook heel graag mee spelen
Za. 25 mei, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Fotospeurtocht kerk Wesepe
Op zondagmiddag 26 mei, van 14.00 uur - 16.00 uur is de kerk in Wesepe open voor een fotospeurtocht in en om die kerk. Een spel dat iedereen kan doen. Er zijn 3 soorten vragen: makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Leuk voor het hele gezin! Wij nodigen je graag uit om samen met je opa of oma, oom of tante of een andere bekende te komen. Het is dus een speurtocht voor twee: jong en oud. Je hoeft je niet op te geven. Loop gewoon tussen 14.00 uur en 16.00 uur naar binnen. De koffie/thee/limonade en iets lekkers staan dan klaar. En… je hoeft het dus niet alleen te doen. Deze middag zullen er mensen zijn die veel van de kerk weten en erover kunnen vertellen. Aan hen mag je alles vragen, zij willen je graag helpen en kunnen mooi vertellen. Wij geven je graag alvast een voorbeeldvraag. Je ziet een foto van de boom bij de kerk. A) Wat is dit voor soort boom B) Hoe oud is de boom ongeveer? C) Er is een Bijbelverhaal waarbij iemand in de boom zit. Hoe heet hij? Wij zouden het superleuk vinden om jou en je (groot) ouders zondag 26 mei te zien.
Zo. 26 mei, 14:00 Kerk Wesepe
      Dominee E. Kreikenlaan 3, 8124 AP Wesepe
meer...
Vitaal Ouder 2024
Maandag 8 januari 2024 van 10:00 tot 11:30 uur starten we weer met Vitaal Ouder in de Theaterzaal van het Holstohus. Om de twee weken maken we op de maandagochtend de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal en kanjam te spelen. Naast deze activiteiten zijn er ook mogelijkheden voor andere sport- en spelactiviteiten. We beginnen met een kopje koffie of thee. Nieuwsgierig of heb je vragen? Hoeseb Yakob | Buurtsport- & Jongerencoach 06 - 39 46 22 27 h.yakob@uthuus.nl
Ma. 27 mei, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Noaberhuus
Elke dinsdagochtend inloop voor een kopje koffie/thee en een praatje en/of een spelletje. We vragen een vrijwillige bijdrage van 1,50.Naast de "gewone"inloop organiseren we 1x per maand een creatieve ochtend.
Di. 28 mei, 10:00 + meer data Holsthus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Inloop Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Wil jij… - een kopje koffie drinken? - een luisterend oor? ​- nieuwe mensen ontmoeten? - ontdekken wat je kunt en welke activiteit of werk bij je past? ​- zelf een bijdrage leveren aan het centrum? - ​een fijne plek waar je terecht kunt en jezelf mag zijn? …dan ben je bij Zelfregiecentrum Olst-Wijhe aan het goede adres!
Do. 23 mei, 13:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Breicafé
Breicafé Olst is iedere dinsdag op de even weken van 19:00 tot 21:00 uur. We zitten in het café van het Holstohus aan verschillende tafels. We zijn gemiddeld per avond met 20 tot 30 enthousiaste handwerk liefhebbers lekker aan het kletsen tijdens het breien. We stimuleren en inspireren elkaar. Iedereen is welkom, de meeste mensen breien, maar haken, borduren of een andere techniek mag natuurlijk ook. Er zijn geen verplichtingen of contributies, alleen een evt bestelde consumptie zelf afrekenen. Iedereen werkt aan zijn eigen project, en er is altijd voldoende kennis voor tips en advies, maar er wordt geen les gegeven. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gerust een keer vrijblijvend de sfeer proeven.
Di. 28 mei, 19:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Goede Buren
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, we zijn heel blij dat we onze openingstijden hebben kunnen uitbreiden. Wilt u ook meedoen als vrijwilliger? U bent van harte welkom, er is altijd wel wat leuks om te doen! Stichting Bij de Buuren verkoopt bij Goede Buren tweedehands kleding en speelgoed die ingebracht wordt door inwoners van onze gemeente. Met het geld wil de stichting mensen met een platte portemonnee in de gemeente Olst-Wijhe ondersteunen. De afgelopen maanden heeft de stichting aan alle uitkeringsgerechtigden in de gemeente een bon van Bakker Jolink en een kledingbon kunnen sturen en financiert ze de MUP om menstruatiearmoede te bestrijden. Ook betaalt de stichting mee aan het kopje koffie dat wordt aangeboden wanneer mensen hun pakket van de voedselbank komen ophalen. Aan het eind van de vakantie gaat er nog een lekkere fruittas van de markt naar deze mensen. Stichting Bij de Buuren werkt ook van harte mee aan de warme jassenactie die dit najaar in de gemeente gehouden gaat worden. Alle warme jassen die ingebracht worden in de winkel, worden opgespaard voor deze actie. En als laatste: aan het eind van dit jaar werkt de stichting voor de vijfde keer samen met de Rotary om kinderen in gezinnen met een platte portemonnee een mooi Sinterklaascadeautje te geven. We zien u graag weer in ons pand aan de H. Droststraat 22A te Olst!
Vr. 24 mei, 10:00 + meer data Goede Buren
      H.Droststraat 22a
meer...
Voorjaarswandeling en ontmoeting voor mantelzorgers in de gemeente Olst-Wijhe
Evenmens organiseert op donderdag 30 mei een ontspannende wandeling voor alle mantelzorgers uit de gemeente Olst-Wijhe. We wandelen een uurtje en drinken na afloop samen een kopje koffie of thee bij het Horecahuis op de Boskamp. Het is ook mogelijk om alleen op te geven voor het samenzijn met koffie en thee. Aanmelden kan tot 27 mei via: www.evenmens.nl/evenement/ wandeling-mantelzorgers-OW Geen internet? Bel dan naar: 0570 – 820 993.
Do. 30 mei, 14:00 Horecahuis
      Boskamp 24
meer...
Rondleiding Olstergaard
De wijk Olstergaard die aan de zuidkant van Olst wordt gebouwd, mag zich één van de duurzaamste wijken van Nederland noemen. De huizen zijn er zoveel mogelijk gebouwd uit natuurlijke materialen, zijn energieneutraal en de wijk wordt natuurvriendelijk ingericht met veel aandacht voor streekgebonden en inheemse begroeiingen. Er zijn tiny houses, moderne ontwerpen, klassieke schuurwoningen en van alles daar tussenin, inclusief sociale huurwoningen en een gezamenlijk project van elf huishoudens van ouderen. Olstergaard heeft daarom de interesse van veel mensen, zowel uit de directe omgeving als van verder weg. Om iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met de wijk, haar bewoners en het gedachtegoed dat er leeft worden er rondleidingen georganiseerd. Tijdens de rondleiding hoor je wat deze wijk zo bijzonder maakt, en mag je zelfs een kijkje nemen in enkele van de woningen. Vaste rondleidingen vinden plaats op iedere eerste zondag van de maand om 12.30 uur en duren ongeveer een uur. Je kunt je melden op de parkeerplaats aan de Vink in Olst. Je wordt in een groep van ongeveer 10 personen rondgeleid. We vragen een vrijwillige bijdrage, welke verdere ontwikkelingen in de wijk helpen mogelijk te maken. Je kunt de rondleiding in Olstergaard combineren met de Aardehuizen. Zij starten dezelfde dag om 14.00 uur. Voor groepen is er ook de mogelijkheid voor maatwerk. Heb je hier belangstelling voor, meld je dan bij rondleiding@olstergaard.nl. Via dit adres kun je ook verdere informatie verkrijgen.
Zo. 02 juni, 12:30 + meer data Parkeerplaats aan de Vink
meer...
Samen eten Senioren Wesepe
Samen Eten Op de woensdagen 1 mei en 5 juni a.s. gaan we weer Samen Eten in “het Wapen van Wesepe”. De tafels staan dan gedekt, en u kunt dan weer aanschuiven voor een 3-gangen diner incl. een drankje. De kosten hiervoor zijn 20 euro. Opgave tot de vrijdag ervoor bij Fineke telefoon: 0570 532247
Wo. 05 juni, 12:30 Wapen van Wesepe
      Dominee E. Kreikenlaan 8
meer...
Spellenmiddag
DONDERDAG 6 JUNI SPELLENMIDDAG Houd jij van een spelletje spelen, maar liever een keer niet aan je keukentafel? En wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Dan is de SPELLENMIDDAG zeker wat voor jou! Voor deze middag maken wij de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal, jeu de boules, rummicub, klompenspel en tafel curling te spelen. En we intoduceren een nieuw spel. Kortom: voor ieder wat wils. DE SPELLENMIDDAG Donderdag 6 juni | 14:00 uur tot 16:00 uur Entree € 2,00 incl. koffie/thee en iets lekkers Aanmelden graag voor 4 juni maar niet noodzakelijk Wil je meer weten over deze middag? Bel dan 06 – 13 45 41 51 of stuur een berichtje naar: doemee@uthuus.nl De Spellenmiddag wordt georganiseerd door ut Huus, DoeMee, Noaberhuus en Vitaal Ouder.
Do. 06 juni, 14:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Soepcafé Wijhe
Meer info in de Huis aan Huis Reklamix van vorige week
Za. 08 juni, 17:00 + meer data Noaberhuus Wijhe
      Langstraat 69
meer...
  Vorige
Volgende