Actief
In Olst-Wijhe bruist het van actieve mensen die in beweging blijven door te sporten, bewegen, in de natuur te verblijven of als vrijwilliger steun bieden. Olst-Wijhe is een rijke gemeenschap met een veelvoud aan activiteiten in alle kernen van de gemeente.
Zoeken
Datum  
Historische wandeling Wijhe
De Historische Vereniging Wijhe organiseert op zaterdag 28 mei 2022 een historische wandeling door het dorp Wijhe. Wat weet u bij voorbeeld over de molen aan de Stationsweg. Hoe heet die molen en hoe komt het dat de molen geen wieken meer heeft. Als u meeloopt met de wandeling kan de gids van de Historische Vereniging u er meer van vertellen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te lopen. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ca. 1,5 uur. De start is bij het gebouw van de Historische Vereniging Wijhe, Langstraat 52. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2 per persoon en voor jongeren onder 16 jaar is dat € 1 per persoon. Aanmelden via: historischeverenigingwijhe@gmail.com Bellen mag ook: 06-219 71542.
Za. 28 mei, 14:00 Historische Vereniging Wijhe
      Langstraat 52
meer...
Fietstocht
Op zondag 29 mei organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland gezamenlijk de jaarlijkse fietstocht door het boeren landschap van Salland. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kunt u starten bij dorpshuis De Herxer Marke (Herxen 1 in Wijhe), en bij loonbedrijf Jansen (Lierderholthuisweg 15 in Wijhe). Bij beide locaties is tevens parkeergelegenheid. De route loopt langs verschillende boerenbedrijven, die allemaal te bezichtigen zijn. Er worden rondleidingen gegeven, er kan geproefd worden en men kan in gesprek gaan met de ondernemer. Daarnaast fietst u door een gevarieerd landschap; langs de mooie IJssel, door het bos, en midden door het weidevogelgebied Lierderbroek. De route is 25 kilometer lang en is geschikt voor jong en oud. De bedrijven zijn tot 16.00 uur geopend. Deelname is op eigen risico en kost €7,50 per routeboekje
Zo. 29 mei, 10:00 De Herxermarke
      Herxen 1
meer...
Sportief Wandelen
Na een hele dag binnen zitten is het heerlijk om ’s avonds buiten te bewegen. En dat kan vanaf dinsdag 29 maart! Er start dan een sportief wandel-training bij Infocentrum IJssel Den Nul. Sportief wandelen is meer dan alleen wandelen; het is een wandeltraining. Er wordt gewerkt aan een betere looptechniek en loophouding, sterkere spieren en betere conditie. Poosje niet gesport? Geen probleem; we beginnen rustig en bouwen de conditie zo op. En dat in een prachtige omgeving en met een gezellige wan-delgroep.29 maart is een gratis proefles: 19.00 uur op de parkeerplaats van Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul. Hier zijn we ± 20.00 uur weer terug. De cursus is op dinsdagavond van 19.00-20.00 uur, van 5 april t/m 21 juni 2022, en kost € 50,00 (12 lessen).Dus trek je wandelschoenen aan en kom gratis en vrijblijvend meelopen op 29 maart! Voor meer informatie en aanmelden kun je bellen of mailen met Lydia de Rijk: 0570-784321/ info@uwbeweegreden.nl
Di. 31 mei, 19:00 + meer data Infocentrum IJssel Den Nul
      Rijksstraatweg 109
meer...
Woensdagmiddagsport
Tien tellen in de rimboe voor de groepen 3,4,5 van 14.00 tot 15.00 uur in sporthal de Hooiberg.
Wo. 01 juni, 14:00 sporthal de Hooiberg
      Hooiberglaan 11
meer...
Sixday Toernooi
Overwetering houdt, na 2 jaar afwezigheid, dit jaar weer een Ripperda Tweewielers Sixdaytoernooi in Olst. Een voetbaltoernooi waarin teams 6 tegen 6 spelen. Iedereen, ook niet leden van Sportclub Overwetering, kan aan de Ripperda Tweewielers Sixday meedoen. Dus geef je op met een vriendenteam, buurt-team, familieteam of bedrijfsteam.De aftrap is dit jaar op zaterdag 4 juni 2022. De afsluiting van de dag is traditiegetrouw met een feestelijke barbecue. Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op www.overwetering.nl. Deelname kost 12,50 euro.
Za. 04 juni, 09:00 Sportpark Overwetering
      Koekoeksweg 11B
meer...
Fietstocht Middel
Na 2 jaar mogen we weer fietsen, en dat gaan we doen op 6 juni 2e pinksterdag. We verzorgen weer de lunch weer halverwege de tocht, dit keer is het patat en snacks. Er is op de lunchplaats mogelijk om uw fets op te laden en gebruik maken van het toilet. Voor de verzorgde dag vragen wij een bedrag van € 12.50 p.p. incl. alles wat u altijd van ons gewend bent. De tocht is 45 km maar u mag er ook nog 11 km erbij doen die vermeld staat op de fietsroute. Wilt u mee doen meld u dan aan via 0570563702 of 06 57051445.Voor vragen neem gerust contact met ons op. Wilt u meedoen en u hebt een dieet laat het ons weten.
Ma. 06 juni, 09:00 Buuthuis Middelpunt
      Oude Deventerweg 5a
meer...
ATC Wijhe 75 jaar
Vrijdag 27 mei 2022 bestaat Algemene Tennis Club (ATC) Wijhe 75 jaar. Op die dag in 1947 werd door de verenging een contract getekend ten behoeve van de huur van een perceel achter de fabriek van Meester om een tennisbaan aan te leggen. Daarmee werd de oprichting van de tennisvereniging een feit. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een levendige vereniging met meer dan 250 leden en is het aantal tennisbanen uitgebreid tot vier. Jaarlijks vinden er vele leuke en gezellige activiteiten en toernooien plaats, zoals het Open Toernooi en het Ouder/kind toernooi. Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni a.s. viert de vereniging haar 75-jarig bestaan. Activiteiten zijn onder andere een (oud-)ledentoernooi, een BBQ en een geweldige feestavond. Een ander hoogtepunt tijdens het weekend betreft de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek ’75 jaar Algemene Tennisclub Wijhe, 1947-2022’, waarin de geschiedenis van de vereniging is opgetekend. Opgave voor activiteiten tijdens het jubileumweek-end kan tot uiterlijk 27 mei a.s. via de website https://atcwijhe.nl/. Ook vindt u daar meer informatie over het programma. Leden en oud-leden worden opgeroepen zich aan te melden. Het zou leuk zijn als er zoveel mogelijk oud-leden zich aanmelden om zo leuke herinneringen met elkaar op te halen.
Vr. 10 juni, 10:00 + meer data Tenniscomplex ATC Wijhe
      Tuterie 1A
meer...
Avond wandel4daagse Olst
Voor de 75e keer een wandel4daagse voor jong en oud. Prachtige wandelelingen in en rondom Olst. startlocaties: di: holstohus wo: infocentrum den Nul do: eetcafe Boskamp vr: park Olsterhof Kijk voor actuele starttijden en aanmeld mogelijkheden op de website!
Di. 14 juni, 17:30 + meer data diverse startlocaties in en rondom Olst
meer...
Wijhese Wandelvierdaagse
Na twee jaar mogen we eindelijk weer wandelen in grote groepen, ja met het hele dorp zelfs. Veel dorpsgenoten hebben het wandelen de afgelopen tijd opgepakt en dat belooft wat voor het deelnemersveld. Onze verwachtingen zijn zeer hoog gespannen. De voorbereidingen voor de wandel-4-daagse Wijhe zijn in volle gang. We hebben weer paar nieuwe routes toegevoegd. Dit jaar is de 4-daagse van 21 t/m 24 juni, de 14e keer alweer. De start is elke avond bij Cafe het Praothuus, behalve de woensdag, dan vertrekken we bij het Infocentrum Op Duur in Den Nul. Iedereen kan meedoen aan de Wijhese wandelvierdaagse, alleen of met een groep. Groepen moeten zich vooraf aanmelden, dit kan tot 3 juni 2022 Groepen bestaan uit ministens 10 personen, hiervoor zijn de kosten € 4,-euro per persoon. U kunt een inschrijfformulier aanvragen door een mailtje te sturen naar wandelvierdaagsewijhe@yahoo.com. Daar staat alle informatie op. De meeste verenigingen en basisscholen in Wijhe hebben al een brief hierover ontvangen. Voor Individuen is deelname € 4,50 en zij kunnen zich inschrijven tot vlak voor de start op de eerste avond, dinsdag 21 juni. Voor elke deelnemer ligt er op vrijdag een madaille klaar. Sponsoren zorgen elke avond voor een verrassing of een versnapering op de route. Het vierdaagse commitee is blij met deze bedrijven die geheel belangenloos iets aanbieden. Dit jaar hebben we in ieder geval al heel veel medewerking waarvoor we als organisatie dankbaar zijn. Ook dit jaar is de woensdag weer de speciale avond. Alle wandelaars vertrekken die avond op Den Nul. De route voert deze avond langs de Kolken, steenfabriek en het bos op Fortmond. Daar zie je onze gemeente eens van een andere kant. Wilt u niet alle avonden wandelen, geen probleem, u meld zich bij de start en wandelt 1 of 2 avonden mee, gewoon omdat het leuk en gezond is. Kom, zet uw beste beentje voor en meld u aan voor de wandel-4-daagse van Wijhe! Vrijwilligers gevraagd: Ook bij een enthousiast team wil wel eens iemand stoppen, voor de komende edities zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. We zoeken vooral verkeersregelaars en vrijwilligers voor hand en span diensten tijdens de vierdaagse ’s avonds. Kortom De plannen worden gemaakt, de routes uitgezet, maar tijdens het evenement zelf kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Meld je aan via ons e-mailadres.
Di. 21 juni, 18:00 + meer data Centrum Wijhe
      Langstraat 12
meer...
Woensdagmiddagsport
Levend Stratego Wijhe voor de groepen 6,7,8 van 14.00 tot 15.00 uur in Sporthal De Lange Slag.
Wo. 22 juni, 14:00 SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Boerderijfietstocht
Boerderijenfietstocht op de Veluwe In Heerde wordt op zaterdag 9 juli 2022 al weer voor de 27ste keer de Boerderijenfietstocht gehouden. Deze inmiddels traditionele fietstocht over een afstand van 35 kilometer vindt jaarlijks plaats en tijdens deze fietstocht wordt een bezoek gebracht aan één of meerdere boerderijen. De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur en de deelnamekosten bedragen € 5,-- per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 1,-- bedragen. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan de Marktstraat. Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een appel voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar. Route door IJsselvallei Na vertrek gaat de route eerst door de weilanden naar Welsum. Een bezoek wordt gebracht aan de EKO-boerderij Boons, een biologisch melkvee/akkerbouwbedrijf met veel eigen mechanisatie. Daarna gaat de route via Terwolde en Oene weer terug naar Heerde waar een bezichtiging bij kwekerij Van der Velde op het programma staat. De kwekerij staat in de wijde omgeving bekend om zijn fuchsia’s en sfeervolle pluktuin. Vervolgens gaat de route weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald en rustig kunnen napraten ondertussen nog nagenietend van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren. De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.visitheerde.com. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094. Visit Heerde is de gastheer- & marketingorganisatie voor Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld en geeft toeristische informatie aan recreanten en toeristen en maakt producten als plattegronden, fietskaarten en organiseert evenementen die de beleving van Heerde vergroten en de lokale economie stimuleren. Contactgegevens: Erica Hottinga | Manager lokale marketing en promotie | marketing@visitheerde.com | 0613420040 Wij hebben 3 TIPs (Toeristen Informatie Punten): TIP Heerde in Wereldwinkel | Bonenburgerlaan 6 | 8181 HE Heerde | 0578-617094 TIP Veessen in Bats! | IJsseldijk 22 | 8194 LD Veessen | 06 30249614 TIP Wapenveld in Shalom | Klapperdijk 36B | 8191 AE Wapenveld | 038-4479870
Za. 09 juli, 10:00 IJsselvallei
      IJsseldijk 22
meer...
  Vorige
Volgende