Actief
In Olst-Wijhe bruist het van actieve mensen die in beweging blijven door te sporten, bewegen, in de natuur te verblijven of als vrijwilliger steun bieden. Olst-Wijhe is een rijke gemeenschap met een veelvoud aan activiteiten in alle kernen van de gemeente.
Zoeken
Datum  
Jeugdhonk Olst
Elke vrijdagavond is er van 19.00 tot 22.30 uur, gezelligheid voor de jeugd vanaf groep 8. Denk aan muziek, pingpong, voetbal- en airhockey tafel, playstation, biljarttafel of gewoon chillen. Het jeugdhonk zit aan de achterkant van het Holstohuus. De ingang is via het hek aan de Jan Schamhartstraat. Er zijn blikjes frisdrank verkrijgbaar en chips en snoep (uit een snoepautomaat) tegen een betaalbare prijs. Er zijn per avond altijd minimaal 2 vrijwilligers aanwezig die toezicht houden, maar ze zijn geen oppas.
Vr. 24 mei, 19:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Zaterdag 25 mei Open Dag Wijhe'92 in samenwerking met ut Huus
Op zaterdag 25 mei organiseert Wijhe‘92 in samenwerking met ut Huus van 10:00 tot 12:30 een leuke ochtend waarbij leden maar zeker ook niet-leden welkom zijn. Iedereen van jong tot oud heeft de kans om kennis te maken met de verschillende sporten die Wijhe ‘92 aanbiedt. We bieden clinics aan op de verschillende sporten handbal, voetbal en volleybal die door onze trainers worden verzorgd. Kom gezellig langs om zelf mee te doen of om gewoon eens een kijkje te nemen hoe dit wordt aangeboden of om alleen informatie te krijgen over het sporten bij Wijhe’92. Naast de clinics is catering aanwezig en zijn er andere leuke activiteiten waar je aan kan deelnemen. Het doel van deze dag is onder andere om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Wijhe’92. De open dag vindt plaats op de sportvelden van Wijhe’92. Bij onverhoopt slecht weer, wordt er uit geweken naar de sporthal. WAT BIEDT WIJHE ’92 DE ASPIRANT SPORTER? Een actieve, grote en goed georganiseerde sportvereniging waar iedereen welkom is. Binnen de vereniging voelen we ons samen verantwoordelijk voor een fijne vereniging. Je kunt er prettig sporten, zowel prestatief als recreatief, én gezelligheid na de wedstrijd is bij ons ook belangrijk. VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN We bieden binnen de drie sporten verschillende mogelijkheden variërend van alleen trainen, op een klein veld sporten (4x 4), met leeftijdsgenoten (bijvoorbeeld 35 plus of 45 plus), recreatief of prestatief, binnen (sporthal) of buiten (beachsporten), G-sport (voetbal en handbal) én nieuwe vormen zoals bijvoorbeeld walking voetbal etc. OPGEVEN OPEN DAG Graag vooraf aanmelden, dit kan tot en met woensdag 22 mei per mail bij stagiare@uthuus.nl. Graag je naam en leeftijd vermelden zodat we hier rekening mee kunnen houden met betrekking tot de organisatie van deze dag. Als je vergeten bent om je aan te melden, dan ben je ook van harte welkom op de 25e mei. Voor leden van Wijhe’92 geldt: neem die ochtend een vriend of vriendin mee of een buurman of buurvrouw die nog niet sport bij Wijhe’92. Deelname en entree is gratis.
Za. 25 mei, 10:00 Wijhe'92
      Zandhuisweg 8
meer...
IJsseltheaterfietstocht
Theater langs de IJssel Genieten van cultuur in de prachtige natuur van het Sallandse IJssellandschap met de IJsseltheaterfietstocht op zaterdag 25 mei Dit jaar vindt op zaterdag 25 mei alweer de 17e editie van de IJsseltheaterfietstocht plaats: een fietstocht van circa 35 kilometer door het prachtige IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer waarbij op unieke locaties langs de route verschillende theatervoorstellingen worden gespeeld. Op de fiets de omgeving verkennen en onderweg genieten van theater in de buitenlucht, dat is de IJsseltheaterfietstocht. De fietstocht wordt ieder jaar op de zaterdag van het laatste weekeinde van mei gehouden, de organisatie is in handen van enthousiaste vrijwilligers van Theater langs de IJssel. Je kunt kiezen uit drie startpunten en vanaf daar fiets je met jouw groep een route van ongeveer 35 kilometer langs bijzondere plekken. Nieuw in deze 17e editie is dat alle deelnemers op dezelfde locatie afsluiten, op een prachtig landgoed in Broekland. Op een zelf meegenomen picknickkleedje kunnen fietsers hier aan het einde van hun fietstocht genieten van lekkere hapjes en drankjes en een feestelijk afsluitend optreden van Trio Cor Nuiten. Starten kan vanuit Olst, Wesepe of Wijhe (Boerhaar). Kaarten a 10,79 euro per stuk (inclusief handlingskosten) zijn te verkrijgen via de website van Theater Langs de IJssel.
Za. 25 mei, 10:00 diverse startpunten
meer...
Vitaal Ouder 2024
Maandag 8 januari 2024 van 10:00 tot 11:30 uur starten we weer met Vitaal Ouder in de Theaterzaal van het Holstohus. Om de twee weken maken we op de maandagochtend de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal en kanjam te spelen. Naast deze activiteiten zijn er ook mogelijkheden voor andere sport- en spelactiviteiten. We beginnen met een kopje koffie of thee. Nieuwsgierig of heb je vragen? Hoeseb Yakob | Buurtsport- & Jongerencoach 06 - 39 46 22 27 h.yakob@uthuus.nl
Ma. 27 mei, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Avondvierdaagse Olst
Avondvierdaagse Olst 2024: Inschrijven kan nog! Op 28 mei gaan we van start met de 77e editie van de avondwandelvierdaagse in Olst, doet u ook weer mee? Let dan op het volgende: U kunt zich nog inschrijven tot zaterdag 25 mei! Inschrijving kan uitsluitend digitaal. U kunt zich individueel of in een groep inschrijven door de QR code te scannen of door u op te geven via onze website www.wandelverenigingolst.nl U kiest dan voor een route van 5 of van 10 kilometer. Tijdens de bestelling kunt u ook aangeven of en zo ja, welke medaille u na afloop graag wilt ontvangen. Na een afgeronde inschrijving ontvangt u per mail een bevestiging met daarop een QR code waarmee u kunt deelnemen. Neem deze QR code iedere dag (op uw telefoon of uitgeprint) mee naar de start! Informatie over startlocaties en tijden vind u op onze website. De prijs voor deelname is € 5,-. Hiervoor krijgt u 4 avonden wandelplezier. Voor slechts € 1,50 extra ontvangt u een officiële avondvierdaagse-medaille als blijvende herinnering. Wij staan inmiddels te trappelen, wij hopen u ook!
Di. 28 mei, 18:00 + meer data diverse startlocaties in Olst
meer...
Spellenmiddag
DONDERDAG 6 JUNI SPELLENMIDDAG Houd jij van een spelletje spelen, maar liever een keer niet aan je keukentafel? En wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Dan is de SPELLENMIDDAG zeker wat voor jou! Voor deze middag maken wij de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal, jeu de boules, rummicub, klompenspel en tafel curling te spelen. En we intoduceren een nieuw spel. Kortom: voor ieder wat wils. DE SPELLENMIDDAG Donderdag 6 juni | 14:00 uur tot 16:00 uur Entree € 2,00 incl. koffie/thee en iets lekkers Aanmelden graag voor 4 juni maar niet noodzakelijk Wil je meer weten over deze middag? Bel dan 06 – 13 45 41 51 of stuur een berichtje naar: doemee@uthuus.nl De Spellenmiddag wordt georganiseerd door ut Huus, DoeMee, Noaberhuus en Vitaal Ouder.
Do. 06 juni, 14:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Rouw en verlies wandeling, Samen Verder
Ook in 2024 organiseren Stichting Evenmens en Maatschappelijk Werk de Kern een aantal rouw en verlies wandelingen met lotgenoten onder de naam Evenmens Samen Verder. Lotgenoten begrijpen wat je bedoelt en hoe verdriet kan voelen. Het zijn laagdrempelige wandelingen, op wisselende plekken in de gemeente, begeleid door opgeleide vrijwilligers. Waar mogelijk wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
Do. 20 juni, 13:30 + meer data In de gemeente Olst-Wijhe
      X
meer...
  Vorige
Volgende