Overig
Er is van alles te doen in Olst-Wijhe. Vind hier een breed aanbod aan activiteiten.
Zoeken
Datum  
Game Avond
Iedere 1e woensdag van de maand Game Avond, de spellenavond voor volwassenen in het Holstohus Olst. Diverse bord- en kaartspellen zoals Catan, Ticket to Ride, De Zoektocht naar El Dorado, Sagrada, Exploding Kittens, Rummikub en nog vele andere spellen. Je kunt ook je eigen spel meenmen.
Wo. 06 maart, 19:30 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Jeugdhonk Olst
Elke vrijdagavond is er van 19.00 tot 22.30 uur, gezelligheid voor de jeugd vanaf groep 8. Denk aan muziek, pingpong, voetbal- en airhockey tafel, playstation, biljarttafel of gewoon chillen. Het jeugdhonk zit aan de achterkant van het Holstohuus. De ingang is via het hek aan de Jan Schamhartstraat. Er zijn blikjes frisdrank verkrijgbaar en chips en snoep (uit een snoepautomaat) tegen een betaalbare prijs. Er zijn per avond altijd minimaal 2 vrijwilligers aanwezig die toezicht houden, maar ze zijn geen oppas.
Vr. 08 maart, 19:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Internationale Vrouwendag met Film Fish Tank
Op 8 maart is het Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart trapt het filmhuis de vrouwendag af met de film Fish Tank. 8 maart Fish Tank – Filmhuis Olst De 15-jarige Mia woont met haar alleenstaande moeder Joanne en zusje Tyler in een buitenwijk van Londen. Mia zit altijd in de problemen; ze wordt geschorst op school, uitgesloten door haar vrienden en heeft ruzie met haar moeder. Op een dag brengt haar moeder Connor mee, een man die belooft dat hij liefde in hun levens zal brengen. Er ontstaat echter een broeierige sfeer; is zijn vriendelijkheid oprecht? Deze film sluit die goed aan bij Vrouwendag. De entreeprijs voor deze film bedraagt € 5,- per persoon. Let op: ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops om te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving. In de avond wordt het eten op tafel geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaan bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af. Kosten: Pay what you can (op de dag zelf) Aanmelden voor deze dag is wenselijk en kan via uthuus.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!
Vr. 08 maart, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Gebruiksaanwijzingen van het leven
Gebruiksaanwijzingen van het leven 10 maart organiseert Ineke Dane een avond rondom het door haar geschreven boek: Heel de mens. De heilige geometrie van het leven. Zelf zegt ze hierover: ”Nog niet eerder heb ik een boek gelezen waar ik zo blij van word als van Heel de Mens. Wellicht is het vreemd dat ik dit zeg over mijn eigen boek. De tekst is me echter in zijn totaliteit ingegeven door Melchizedek, een groots Lichtmeester van gene zijde. Ik word blij, omdat ik de woorden van Melchizedek ervaar als een uiterst waardevolle gebruiksaanwijzing van het leven. Dit leven, waar we nu middenin zitten. Geweld, verdriet, macht, onmacht, ellende en een natuur die totaal overstuur lijkt, naast een groeiend bewustzijn dat Liefde het tij keert. Melchizedek plaatst thema’s waar wij mee worstelen in een ander perspectief, gevolgd door wijze adviezen. Je wordt gewaar dat je steeds meer in je eigen kracht komt te staan. De rode draad in Danes eerste boek: Wil jij hier wel zijn?, is met name het grote belang van contact met onze helpers aan gene zijde. Hoofdthema in Heel de mens is het Licht in ons dat altijd in verbinding is met de Bron en dus onze meest directe communicatie met die Bron. Tijdens de middag zal Ineke stukken voorlezen uit haar boek en vervolgens met de aanwezigen in gesprek gaan en oefenen, hoe je met je levensworstelingen omgaat zodat het je werkelijk helpt. De middag is op 10 maart. Inloop vanaf 14.00 uur. Start van de middag om 14.30 uur. Locatie: Het Aardenhuis, Rietgors 22 te Olst. Graag aanmelden via: www.inekedanedeheelmakerij.com Kosten: er is een richtbedrag van €10,00. Ben je in staat meer te geven, dan graag. Mensen die minder hebben kunnen er zo ook bij zijn. De boeken van Ineke Dane zijn deze middag ook te koop, zowel contant als met pin te betalen.
Zo. 10 maart, 14:00 Het Aardenhuis
      Rietgors 22
meer...
Aan tafel bij
Iedere derde vrijdag van de maand een ander thema en een andere kok die de avond invult van Aan Tafel Bij. In januari hadden we een Boliviaanse Avond met Latijns-amerikaanse muziek, in februari een New Orleans Avond in maart staat een Indische avond met buffet en muziek op het programma, in april een Bosnische avond en in mei is het thema veganistisch.
Vr. 15 maart, 18:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Theateravond Zo vergat ik mezelf door Johan Stegeman
Voor iedereen loopt het leven wel eens anders, minder gemakkelijk dan je zou willen. Dat kan mentaal impact hebben en die impact is bij iedereen anders. Het belangrijkste is dat je er niet alleen mee blijft worstelen. De gemeente Olst-Wijhe werkt op allerlei manieren aan de mentale gezondheid van haar inwoners. Vriendendiensten sluit zich aan bij de visie van de gemeente als het gaat om het ‘normaliseren van mentale problemen’, dat betekent weg met stigma’s en taboe. Daarom organiseren we een theateravond in samenwerking met ut Huus, waar Johan Stegeman in zijn theatermonoloog ‘zo vergat ik mezelf’. vertelt over zijn eigen ervaringen. Johan Stegeman Een enthousiaste man met diep doorleefde ervaringen en inzichten. Vrij van diagnose, labels, medicatie en hulpverlening. Puur omdat hij zichzelf in geen enkel hokje meer plaats, of laat plaatsen, en dat bij een ander ook niet doe. In balans met zijn voeten stevig op de grond is hij graag van betekenis voor jou. Zo vergat ik mezelf is een monoloog waarin Johan fragmenten van zijn roerige leven speelt. Een leven waarin hij worstelde met zijn geaardheid en twee psychoses met grootheidswanen ervoer. Een roerig leven vol aanpassingen, zoals hij dacht dat anderen hem het liefst zouden zien. Na afloop is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
Vr. 15 maart, 20:00 Holstohus theaterzaal
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Lasergame toernooi Olst
ut Huus organiseert i.s.m. het Jeugdhonk Olst een lasergame toernooi. Op vrijdag 22 maart toveren de theaterzaal om in een heuse lasergame hal, compleet met obstakels, targets en een rookmachine. In samenwerking met het jeugdhonk organiseren we die avond een toernooi. Durf jij de wedstrijd aan? Vrijdag 22 maart van 19:30 tot 22:00 voor jongeren van 11 tot en met 17 jaar. 19:00 start de inloop is via het Jeugdhonk Olst aan de Jan Schamhartstraat. Er zijn leuke prijzen te winnen Aanmelden met naam, leeftijd en telefoonnummer voor 1 maart via Facebook van het Jeugdhonk Olst of bij buurtsportcoach/jongerencoach Hoeseb Yakob via mail h.yakob@uthuus.nl of via whatsapp 06-39462227. Deelname is gratis! Let op: er is plek voor maximaal 100 deelnemers, vol=vol
Vr. 22 maart, 19:30 Holstohus theaterzaal
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Oud papier Wijhe
Oud papier Wijhe Op zaterdag 17 februari zal er in de kern (bebouwde kom) van Wijhe oud papier opgehaald worden, de welbekende inzamelaars komen dan uw papier dat u gebundeld in NIET AL TE GROTE DOZEN aan de weg klaar heeft staan weer ophalen. Ook op de drie maandelijkse routes van Showkorps Amicitia wordt deze zaterdag oud papier gehaald. Zorg dat het voor 9.00 uur aan de weg/straat staat, dan wordt het in de loop van de ochtend opgehaald. De volgende inzameling zal op 23 maart plaats vinden. Als er geen papier wordt opgehaald, en u had het papier wel tijdig aan de weg staan, stuur dan een mail naar: stichtinggiow at gmail.com met daarin duidelijk het adres waar het om gaat, we gaan dan proberen dat het papier dan alsnog opgehaald wordt.
Za. 23 maart, 09:00 bebouwde kom Wijhe
meer...
Ledfoot
VOOR HET EERST IN NEDERLAND Tim Scott McConnell, ook bekend als Tim Scott (geboren 23 maart 1958) is een Amerikaanse singer-songwriter en 12-snarige gitarist die sinds 2007 optreedt onder de artiestennaam Ledfoot. Het repertoire van de artiest bestaat uitsluitend uit zelfgeschreven liedjes. Twee van zijn liedjes kregen internationale populariteit via andere artiesten: “Swear” werd gecoverd door Sheena Easton voor haar album A Private Heaven uit 1984 . Bruce Springsteen nam een ​​van zijn nummers op, ” High Hopes “, op de Blood Brother EP (1996). Het nummer, dat in november 2013 door Springsteen als single werd uitgebracht, gaf de titel aan zijn studioalbum uit januari 2014 . McConnell begon op 15-jarige leeftijd met toeren. Hij kreeg zijn eerste platencontract bij Sire Records in 1982. Vervolgens nam hij in 1985 voor Geffen op voor zijn volgende plaat, genaamd “High Lonesome Sound”. McConnell leidde de band The Havalinas uit LA . De band nam één album The Havalinas op en een livealbum genaamd Go North . Na het uiteenvallen van The Havalinas maakte McConnell een reeks soloalbums en toerde met een band. In 2007 bracht hij zijn eerste Ledfoot-album uit en begon hij te toeren door Europa. Sinds 2010 heeft Ledfoot een nauwe muzikale relatie met Ronni Le Tekrø , die culmineerde in het duoalbum A Death Divine uit 2020.
Vr. 10 mei, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
  Vorige
Volgende