Evenementen
De gemeente Olst-Wijhe kent jaarlijks allerlei evenementen met een rijke variatie aan uitingen, die druk bezocht worden door eigen inwoners en gasten uit heel Nederland. Feesten, voorstellingen en uitvoeringen, op podia en in de natuur.
Zoeken
Datum  
Muziek Achter de Diek
Muziek Achter de Diek komt eraan! Op 22 en 23 juni verandert Olst in een muzikaal paradijs De Olster Harmonie organiseert het muziekfestival samen met culturele en welzijnsorganisaties uit de regio en de lokale verenigingen. Het festival begint op zaterdag 22 juni om 13.00 uur en duurt tot zondagmiddag 17.00 uur. Het vindt plaats in Olst op het Kerkplein en in het Park Olsterhof. Het muziekfestival is gratis te bezoeken, dankzij de bijdragen van lokale organisaties en fondsen en dankzij de medewerking van heel veel vrijwilligers. Er zijn optredens en voorstellingen van bandjes, bekende artiesten en harmonie- en fanfareorkesten. Tijdens het festival kan er in het park Olsterhof gegeten en gedronken worden, er zijn daar verschillende foodtrucks en voldoende lounge plekken. Zaterdagavond verandert het Olsterpark in een wervelend festivalterrein met optredens van Deel 2, Tomson, Witlof en DJ Orientalz. En natuurlijk mag de silent disco in de festivaltent later op de avond niet ontbreken. De zondag begint met een lunch die is bedoeld voor iedereen die heeft meegewerkt aan de plannen voor het Kerkplein (voor de lunch kan iedereen die dat graag wil zich van te voren opgeven, er is plek voor 100 gasten). Op het Kerkplein zijn er op zondagmiddag verschillende optredens van o.a. het wereldkoor Kanto Mundo uit Olst, de Koerdische dansgroep Koma Amanc en de 044 Mime Company uit de Oekraïne. In het park verzamelen ondertussen de blazers van de Wijhese harmonie, de Fanfare de Gouden Lier en de Olster Harmonie om samen en met beroepsmuzikanten zoals Jasper van ’t Hof het publiek te trakteren op een lekkere luie muzikale zondagmiddag. Ook jonge kinderen komen zondagmiddag aan hun trekken: in de Pipo tent is een leuke kindertheatervoorstelling te zien en er zijn verschillende spelletjes te doen. De middag krijgt een spetterend einde dankzij een workshop van de slagwerkgroep en een optreden van de bigband Cool24 die rock, pop, soul, funk en disco speelt ter afsluiting van twee heerlijke muziekdagen in Olst. Alle optredens zijn gratis! Voor nog meer informatie kunt u terecht bij: Ton Stroucken 06 51381666 Ria Sluiter 06 15002445 Sociale media: Instagram: Festival Muziek Achter de Diek Olst (@ muziekachterdediek) • Instagram-foto’s en -video’s Facebook: https://www. facebook.com/photo/achter de diek Muziek Achter De Diek 2024 (madd-festival.framer.website) Mailadres: MaddOlst@ outlook.com
Zo. 23 juni, 12:30 Kerkplein en Park Olsterhof
meer...
Bohemian Ibiza Markt vr. 28 juni van 15.00-20.00 uur
Het zonnige Ibiza komt op vrijdag 28 juni en vrijdag 19 juli naar Gastvrij Wijhe 🌸Bohemian Ibiza markt met standjes, terrasjes, muziek, activiteiten voor jong en oud 🌸Langstraat Wijhe 🌸Markt 15.00-20.00 uur, Muziek en terrassen tot 01.00 uur 🌸Gratis toegang en voldoende parkeerruimte 🌸 Vamossss a la Wijhe!
Vr. 28 juni, 15:00 + meer data Centrum Wijhe
      Langstraat 61
meer...
Muziekcafé Hier is ut
Blok elke eerste zaterdag van de maand in je agenda, want de ene keer wordt je verrast met een live-optreden, de andere keer met een fijne muzikale pubquiz of een bijzonder thema. Iedere eerste zaterdag van de maand v.a. 20 uur | Eetkamer ‘Hier is ut’ (Holstohus, Olst) Entree gratis
Za. 06 juli, 18:30 Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
NEON Party
Tieners organiseren zelf gratis neon party Achter de schermen van de NEON magie: de masterminds van de NEON disco Wij zijn de Tienerclub bende! Een groep jongeren uit de gemeente Olst-Wijhe, die op zaterdag 6 juli een superleuke NEON Party voor jongeren uit groep 7 & 8 en klas 1 & 2 organiseren. De afgelopen tijd zijn wij druk geweest met de voorbereidingen. Naast dat we het leuk vinden om activiteiten te bedenken en organiseren, is dit voor ons ook een stukje vrijwilligerswerk waarbij we iets kunnen doen voor anderen. Daarom nodigen we graag andere jongeren uit om op ons feestje te komen! Om het feestje zo toegankelijk mogelijk te houden hebben we besloten dat de entree gratis is. Wat is er allemaal te doen tijdens de avond? Voor de muziek is een DJ geregeld, dus we gaan dansend de avond door. Met je vrienden en vriendinnen kun je leuke en grappige foto’s laten maken door een fotograaf. Ook zal er een mogelijkheid zijn om mee te doen aan een limbodanswedstrijd. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen. Het thema is dus neon. Wij zouden het leuk vinden als jij ook komt in je mooiste neonkleding! Ook de PR hebben wij zelf gedaan. We hebben een poster ontworpen en een promotiefilmpje opgenomen. Jij kan ons hier nog bij helpen! Deel het bericht over de neonparty van de social media van @jongerenwerkolstwijhe en vraag je vrienden en vriendinnen om mee te gaan. Hoe meer mensen er komen, hoe leuker het wordt! Heb jij nou zin om ook te komen feesten? Reserveer dan nu jouw gratis ticket via jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of app naar 06-58081332. De party is van 19.30-22.00 uur in het clubhuis van KPJ Boerhaar aan de Waterstraat 4 in Wijhe.
Za. 06 juli, 19:30 KPJ clubgebouw
      Waterstraat 4
meer...
Bosfeest Lierderholthuis 2024
🌳 Bosfeest Lierderholthuis 50 jaar! 🌳 Op 27 en 28 juli 2024 vieren we groots het 50-jarig jubileum van het Bosfeest Lierderholthuis! 🎉 📅 Datum: zaterdag 27 & zondag 28 juli 2024 Bereid je voor op een weekend vol met muziek, lekker eten, gezelligheid en de sfeer van ons bos.🌲 Meer details volgen binnenkort op onze socials.
Za. 27 juli, 20:00 Hagenvoorde Wijhe
meer...
Wijhe Sinterklaasintocht op zat. 23 nov.
Sint en zijn Pieten en heel veel ouders met kinderen zullen rond 14.00 uur met de boot aankomen bij de Loswal in Wijhe. Vanaf de Loswal zal de Sint en zijn gevolg vertrekken richting het oude gemeentehuis op het Van Dedemplein.
Za. 23 november, 14:00 Centrum Wijhe
      Langstraat
meer...
BARRELHOUSE Afscheidstour 2024
De een-na-laatste show Geen podium te klein, geen festival te groot In 50 jaar speelde Barrelhouse meer dan 2.000 concerten, steeds in dezelfde bezetting. Geen zaal was te klein, geen festival te groot. De band bouwde een enorme live reputatie en won met hun muziek tweemaal een Edison. Met hun afscheidstour in 2024 spelen ze nog eenmaal op hun favoriete podia, waaronder Cpunt in Hoofddorp. Wat begon met een jamsessie op een zondagmiddag in Alkmaar en een eerste optreden in Mahogany Hall in Edam in 1974 groeide uit tot een band met een enorme live reputatie. In de loop van 50 jaar heeft Barrelhouse liefst 12 albums en een dvd opgenomen. In 2017 ontving de band voor het album ‘Almost There’ een Edison. En ook de in 2019 verschenen verzamelbox ‘45 Years on the Road’ werd bekroond met een Edison. Voor het 50-jarig bestaan blijft het motto ongewijzigd: enthousiasme en opwinding alsof het een eerste optreden is. Dit altijd met de prachtige krachtige en warme stem van Tineke, de achteloze technische beheersing van John en Guus, de stuwende piano van een fel hamerende Han, en het zowel opzwepende als subtiele ritme van Bob en Jan Willem. Geen zaal is te klein, geen festival te groot. In 2024 gaat Barrelhouse dat nog één keer doen. De laatste tour, op de podia waar ze graag kwamen. Wees erbij! Barrelhouse 1974-2024 Tineke Schoemaker (zang) Johnny LaPorte (gitaar) Han van Dam (piano) Guus LaPorte (gitaar) Bob Dros (drums) Jan Willem Sligting (bas, contrabas en accordeon)
Za. 07 december, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Kerstmarkt Gastvrij Wijhe zat. 14 dec. 2024
Het dorpscentrum van Gastvrij Wijhe is die avond helemaal in kerstsfeer met kraampjes, vuurkorven, muziek en bijna als vanzelfsprekend talloze lekkernijen. De activiteiten vinden plaats in de Langstraat en de Nicolaaskerk.
Za. 14 december, 18:00 Centrum Wijhe
      Langstraat
meer...
  Vorige
Volgende