Evenementen
De gemeente Olst-Wijhe kent jaarlijks allerlei evenementen met een rijke variatie aan uitingen, die druk bezocht worden door eigen inwoners en gasten uit heel Nederland. Feesten, voorstellingen en uitvoeringen, op podia en in de natuur.
Zoeken
Datum  
Internationale Vrouwendag
Op 8 maart is het Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart trapt het filmhuis de vrouwendag af met de film Fish Tank. Een film die goed aansluit bij Vrouwendag en dit keer voor een entreeprijs van 5 euro per persoon. Let op: Ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops om te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving. In de avond wordt het eten op tafel geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaan bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af. Kosten: Pay what you can (op de dag zelf) Aanmelden is wenselijk en kan via uthuus.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!
Za. 09 maart, 15:00 Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Frühschoppen met de Grenslandkapel uit Overdinkel
Zondagmiddag 17 maart frühschoppen met muziek van de Grenslandkapel uit Overdinkel. Samen met de Grensland Oberkraïner groep biedt de Grenslandkapel een zeer gevarieerd en veelzijdig programma met zeer populaire blaasmuziekstijlen. Het repertoire omvat Egerländer-, Böhmische- en Oberkrainer Muziek, maar ook Tsjechische- en Moravische muziek. Deze kapel heeft al diverse successen geboekt in binnen- en buitenland en regelmatig aanwezig op het jaarlijkse Poasbloas Festival in Nederland en in Varsseveld (NL) op het grootste Nederlandse Oktoberfest. De Grenslandkapel wordt door de organisatie respectvol “het huisorkest van het Achterhoeks Oktoberfest” genoemd! De Grenslandkapel trad eerder al op voor de camera’s van RTV Oost en er werden er live tv-opnames gemaakt tijdens het RTV Oost Oktoberfest in de Evenementenhal in Hardenberg. Deze opnames zijn destijds in een compilatie van 8 afleveringen uitgezonden op RTV Oost. De Grenslandkapel en de Oberkraïner treden altijd samen op en zorgen zo voor een zeer gevarieerd programma.
Zo. 17 maart, 14:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Lasergame toernooi Olst
ut Huus organiseert i.s.m. het Jeugdhonk Olst een lasergame toernooi. Op vrijdag 22 maart toveren de theaterzaal om in een heuse lasergame hal, compleet met obstakels, targets en een rookmachine. In samenwerking met het jeugdhonk organiseren we die avond een toernooi. Durf jij de wedstrijd aan? Vrijdag 22 maart van 19:30 tot 22:00 voor jongeren van 11 tot en met 17 jaar. 19:00 start de inloop is via het Jeugdhonk Olst aan de Jan Schamhartstraat. Er zijn leuke prijzen te winnen Aanmelden met naam, leeftijd en telefoonnummer voor 1 maart via Facebook van het Jeugdhonk Olst of bij buurtsportcoach/jongerencoach Hoeseb Yakob via mail h.yakob@uthuus.nl of via whatsapp 06-39462227. Deelname is gratis! Let op: er is plek voor maximaal 100 deelnemers, vol=vol
Vr. 22 maart, 19:30 Holstohus theaterzaal
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Muziekcafé Hier is ut
Blok elke eerste zaterdag van de maand in je agenda, want de ene keer wordt je verrast met een live-optreden, de andere keer met een fijne muzikale pubquiz of een bijzonder thema. Iedere eerste zaterdag van de maand v.a. 20 uur | Eetkamer ‘Hier is ut’ (Holstohus, Olst) Entree gratis
Za. 06 april, 20:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Ledfoot
VOOR HET EERST IN NEDERLAND Tim Scott McConnell, ook bekend als Tim Scott (geboren 23 maart 1958) is een Amerikaanse singer-songwriter en 12-snarige gitarist die sinds 2007 optreedt onder de artiestennaam Ledfoot. Het repertoire van de artiest bestaat uitsluitend uit zelfgeschreven liedjes. Twee van zijn liedjes kregen internationale populariteit via andere artiesten: “Swear” werd gecoverd door Sheena Easton voor haar album A Private Heaven uit 1984 . Bruce Springsteen nam een ​​van zijn nummers op, ” High Hopes “, op de Blood Brother EP (1996). Het nummer, dat in november 2013 door Springsteen als single werd uitgebracht, gaf de titel aan zijn studioalbum uit januari 2014 . McConnell begon op 15-jarige leeftijd met toeren. Hij kreeg zijn eerste platencontract bij Sire Records in 1982. Vervolgens nam hij in 1985 voor Geffen op voor zijn volgende plaat, genaamd “High Lonesome Sound”. McConnell leidde de band The Havalinas uit LA . De band nam één album The Havalinas op en een livealbum genaamd Go North . Na het uiteenvallen van The Havalinas maakte McConnell een reeks soloalbums en toerde met een band. In 2007 bracht hij zijn eerste Ledfoot-album uit en begon hij te toeren door Europa. Sinds 2010 heeft Ledfoot een nauwe muzikale relatie met Ronni Le Tekrø , die culmineerde in het duoalbum A Death Divine uit 2020.
Vr. 10 mei, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Bosfeest Lierderholthuis 2024
🌳 Bosfeest Lierderholthuis 50 jaar! 🌳 Op 27 en 28 juli 2024 vieren we groots het 50-jarig jubileum van het Bosfeest Lierderholthuis! 🎉 📅 Datum: zaterdag 27 & zondag 28 juli 2024 Bereid je voor op een weekend vol met muziek, lekker eten, gezelligheid en de sfeer van ons bos.🌲 Meer details volgen binnenkort op onze socials.
Za. 27 juli, 20:00 Hagenvoorde Wijhe
meer...
  Vorige
Volgende