Maatschappelijk
Zoeken
Datum  
Vitaal Ouder 2024
Maandag 8 januari 2024 van 10:00 tot 11:30 uur starten we weer met Vitaal Ouder in de Theaterzaal van het Holstohus. Om de twee weken maken we op de maandagochtend de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal en kanjam te spelen. Naast deze activiteiten zijn er ook mogelijkheden voor andere sport- en spelactiviteiten. We beginnen met een kopje koffie of thee. Nieuwsgierig of heb je vragen? Hoeseb Yakob | Buurtsport- & Jongerencoach 06 - 39 46 22 27 h.yakob@uthuus.nl
Ma. 04 maart, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Goede Buren
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, we zijn heel blij dat we onze openingstijden hebben kunnen uitbreiden. Wilt u ook meedoen als vrijwilliger? U bent van harte welkom, er is altijd wel wat leuks om te doen! Stichting Bij de Buuren verkoopt bij Goede Buren tweedehands kleding en speelgoed die ingebracht wordt door inwoners van onze gemeente. Met het geld wil de stichting mensen met een platte portemonnee in de gemeente Olst-Wijhe ondersteunen. De afgelopen maanden heeft de stichting aan alle uitkeringsgerechtigden in de gemeente een bon van Bakker Jolink en een kledingbon kunnen sturen en financiert ze de MUP om menstruatiearmoede te bestrijden. Ook betaalt de stichting mee aan het kopje koffie dat wordt aangeboden wanneer mensen hun pakket van de voedselbank komen ophalen. Aan het eind van de vakantie gaat er nog een lekkere fruittas van de markt naar deze mensen. Stichting Bij de Buuren werkt ook van harte mee aan de warme jassenactie die dit najaar in de gemeente gehouden gaat worden. Alle warme jassen die ingebracht worden in de winkel, worden opgespaard voor deze actie. En als laatste: aan het eind van dit jaar werkt de stichting voor de vijfde keer samen met de Rotary om kinderen in gezinnen met een platte portemonnee een mooi Sinterklaascadeautje te geven. We zien u graag weer in ons pand aan de H. Droststraat 22A te Olst!
Wo. 06 maart, 10:00 + meer data Goede Buren
      H.Droststraat 22a
meer...
WijZ Tienerclub
De WijZ Tienerclub is elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur voor jongens en meiden, die in groep 7 & 8 van het basisonderwijs zitten én in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Zij kunnen elke week meedoen met leuke activiteiten! Het activiteitenprogramma is te vinden op onze Instagram, Tik Tok en Facebook via het account @jongerenwerkolstwijhe. Ook is er een mailinglijst voor ouders die graag per e-mail op de hoogte gehouden willen worden. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres. De Tienerclub wordt georganiseerd en begeleid door het jongerenwerk van WijZ welzijn en vindt wekelijks plaats in het Jeugdhonk in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of een WhatsApp bericht naar onze jongerenwerker Jessica via 06-58081332. Voor de Chillmiddagen is het niet nodig om je aan te melden. Deze zijn gratis en je kunt gewoon binnen komen lopen.
Wo. 06 maart, 14:00 + meer data Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Internationale Vrouwendag met Film Fish Tank
Op 8 maart is het Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart trapt het filmhuis de vrouwendag af met de film Fish Tank. 8 maart Fish Tank – Filmhuis Olst De 15-jarige Mia woont met haar alleenstaande moeder Joanne en zusje Tyler in een buitenwijk van Londen. Mia zit altijd in de problemen; ze wordt geschorst op school, uitgesloten door haar vrienden en heeft ruzie met haar moeder. Op een dag brengt haar moeder Connor mee, een man die belooft dat hij liefde in hun levens zal brengen. Er ontstaat echter een broeierige sfeer; is zijn vriendelijkheid oprecht? Deze film sluit die goed aan bij Vrouwendag. De entreeprijs voor deze film bedraagt € 5,- per persoon. Let op: ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops om te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving. In de avond wordt het eten op tafel geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaan bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af. Kosten: Pay what you can (op de dag zelf) Aanmelden voor deze dag is wenselijk en kan via uthuus.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!
Vr. 08 maart, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
wilgen knotten landschapsonderhoud
IVN Landschapsonderhoud – wilgen knotten zaterdag 9 maart Het seizoen van wilgen knotten zit er bijna op. Voor de laatste maal voordat de lente begint, waar we allemaal naar uitkijken, en de bomen weer blad krijgen gaan de vrijwilligersploeg van IVN Olst-Wijhe nog eenmaal aan de slag. Ditmaal gaan we werken op een voor ons nieuw adres op de rand van de gemeentegrens, of eigenlijk net daar overheen. Waar links van de Liederholthuisweg Olst-Wijhe is blijkt aan de rechterkant van de weg Raalte te beginnen. We verzamelen ons zaterdag 9 maart op het Van Dedemplein in Wijhe en vertrekken om 8.30 uur naar het werkadres. Knotwilgen in het IJssellandschap Knotwilgen zijn van grote toegevoegde waarde aan het IJssellandschap in onze omgeving. Iedere vier tot zes jaar dienen ze opnieuw geknot te worden. Heeft u wilgen? Er zijn plekken waar we om de zoveel jaar komen om bomen weer een zaagbeurt te geven. Heeft u knotwilgen staan en weten wij dat niet? Wilt u daarover advies of dat wij die gaan onderhouden of bijwerken? Neem dan contact met ons op. Wilt u wilgen? Wilgen zijn een wonder. Je stopt een afgezaagde wilgenstaak van drie meter een meter in de grond en die groeit uit tot een boom Wilt u een bijdrage leven aan het Overijsselse landschap door ook wilgen te planten op uw terrein? Kom gerust staken afhalen. Mail of bel ons hierover. Wist u dat? De ervaren vrijwilligersploeg van IVN Olst-Wijhe kan maandelijks gereedschap lenen van Landschap Overijssel. En voor wat hoort wat: de ploeg komt gratis werken bij een landeigenaar maar geregeld is die zo tevreden dat er een vrijwillige financiële bijdrage wordt gedaan. Sowieso zorgt de eigenaar voor de inwendige mens van de werkers en wordt voorzien in koffie met koek en lunch met brood en soep. Informatie of wellicht een keer meehelpen? landschapsonderhoud@ivn-wijhe-olst.nl of bel of app coördinator Keimpe de Jong op 06-83704601
Za. 09 maart, 08:00 + meer data Dedemplein
      Oranjelaan 1
meer...
Internationale Vrouwendag
Op 8 maart is het Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart trapt het filmhuis de vrouwendag af met de film Fish Tank. Een film die goed aansluit bij Vrouwendag en dit keer voor een entreeprijs van 5 euro per persoon. Let op: Ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops om te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving. In de avond wordt het eten op tafel geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaan bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af. Kosten: Pay what you can (op de dag zelf) Aanmelden is wenselijk en kan via uthuus.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!
Za. 09 maart, 15:00 Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Theateravond Zo vergat ik mezelf door Johan Stegeman
Voor iedereen loopt het leven wel eens anders, minder gemakkelijk dan je zou willen. Dat kan mentaal impact hebben en die impact is bij iedereen anders. Het belangrijkste is dat je er niet alleen mee blijft worstelen. De gemeente Olst-Wijhe werkt op allerlei manieren aan de mentale gezondheid van haar inwoners. Vriendendiensten sluit zich aan bij de visie van de gemeente als het gaat om het ‘normaliseren van mentale problemen’, dat betekent weg met stigma’s en taboe. Daarom organiseren we een theateravond in samenwerking met ut Huus, waar Johan Stegeman in zijn theatermonoloog ‘zo vergat ik mezelf’. vertelt over zijn eigen ervaringen. Johan Stegeman Een enthousiaste man met diep doorleefde ervaringen en inzichten. Vrij van diagnose, labels, medicatie en hulpverlening. Puur omdat hij zichzelf in geen enkel hokje meer plaats, of laat plaatsen, en dat bij een ander ook niet doe. In balans met zijn voeten stevig op de grond is hij graag van betekenis voor jou. Zo vergat ik mezelf is een monoloog waarin Johan fragmenten van zijn roerige leven speelt. Een leven waarin hij worstelde met zijn geaardheid en twee psychoses met grootheidswanen ervoer. Een roerig leven vol aanpassingen, zoals hij dacht dat anderen hem het liefst zouden zien. Na afloop is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
Vr. 15 maart, 20:00 Holstohus theaterzaal
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Wijhe Ontmoet
‘Wijhe ontmoet’ is precies wat de naam al doet zeggen: inwoners van Wijhe die elkaar ontmoeten. Of je nu wilt kletsen, een spelletje doen, muziek maken of tekenen en schilderen, die keuze is aan jou. Ook kun je eventueel om 13:30 uur aansluiten bij een beweegactiviteit in één van de zalen op ‘t SPOC om samen met anderen kennis te maken met bijvoorbeeld kickboksen, volleybal of badminton.Dus loop vooral eens binnen op woensdagmiddag
Wo. 20 maart, 13:30 + meer data SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Leerwerkloket spreekuur Olst
Spreekuren Leerwerkloket bij de Bibliotheek Een nieuwe baan, werk doen dat echt bij je past, scholing en ontwikkeling? Op de arbeidsmarkt zijn er voor iedereen allerlei mogelijkheden en kansen. Het Leerwerkloket beantwoordt vragen over om-, her- en bijscholing, loopbaanoriëntatie, leerwerktrajecten, BBL-opleidingen of elk ander onderwerp dat met werken en leren te maken heeft. In Olst is maandelijks het Leerwerkloket, een samenwerking tussen het UWV en onderwijsinstellingen. Bij het Leerwerkloket ontvangt iedereen onafhankelijk advies, gericht op de bezoeker en zijn perspectief en ontwikkeling. Je krijgt er informatie en advies over mogelijkheden voor opleiding, scholing en de stappen die je kunt zetten op de arbeidsmarkt. In Olst is het de derde donderdag, startend op 21 september. De hulp en het advies van het Leerwerkloket zijn gratis. Een afspraak maken kan via de website van Bibliotheek Salland, maar bezoekers mogen ook zonder afspraak binnenlopen. Meer info op bibliotheeksalland.nl/leerwerkloket
Do. 21 maart, 13:30 + meer data Bibliotheek Salland
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Informatiebijeenkomst De woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe
Bijeenkomst voor 55-plussers over hun gezondheid en hun woontoekomst in Olst-Wijhe. Tijdens deze avonden vertellen we over nieuwe manieren van wonen en over gezond en vitaal ouder worden. Aanmelden via www.olst-wijhe.nl/mijnwoontoekomst
Do. 21 maart, 19:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Informatiebijeenkomst De leef- en woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe
Bijeenkomst voor 55-plussers over hun gezondheid en hun woontoekomst in Olst-Wijhe. Tijdens deze avonden vertellen we over nieuwe manieren van wonen en over gezond en vitaal ouder worden. Aanmelden via www.olst-wijhe.nl/mijnwoontoekomst
Di. 26 maart, 19:30 Zaal Logtenberg
      Boerhaar 16
meer...
  Vorige
Volgende