Maatschappelijk
Zoeken
Datum  
Financien de Baas
Gratis hulp en sociaal/juridisch advies over financiële tegemoetkomingen, brieven, belasting, Toeslagen, geld en schulden.
Di. 30 mei, 09:00 + meer data Gemeentehuis Wijhe
      Raadhuisplein 1
meer...
Noaberhuus
De inloop van het Noaberhuus is toegankelijk voor ieder inwoner van de gemeente Olst/Wijhe.Ontmoeting,gastvrijheid, informatie en zo veel mogelijk vraaggerichte activiteiten staan centraal. Wij vragen een kleine bijdrage voor de koffie/thee.
Di. 30 mei, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Boskamp ontvangt college van B&W
Dinsdag 30 mei is het college van burgemeester en wethouders op bezoek op de Boskamp. De Belangengroep Beter Boskamp (BBB) ontvangt het college en heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook ruimte is om vragen te stellen aan het college. Een belangrijk deel van het programma gaat over de gebiedsagenda van het project ‘Hart van de Boskamp’. Die gebiedsagenda is de leidraad voor toekomstige ontwikkelingen op de Boskamp. Het gaat dan bijvoorbeeld over de herontwikkeling van de voormalige schoollocaties Klimboom en Aloysius, de herontwikkeling van woonzorglocatie Sint Willibrord, de herbestemming van de kerk en sociale opgaven gericht op noaberschap en verenigingen. De verschillende werkgroepen vertellen wat de stand van zaken is en waar ze mee bezig zijn. Iedereen is van harte welkom bij Eetcafé Boskamp. Het programma begint om 20.00 uur.
Di. 30 mei, 20:00 Eetcafé Boskamp
      Boskamp 24
meer...
WijZ Tienerclub
De WijZ Tienerclub is elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur voor jongens en meiden, die in groep 7 & 8 van het basisonderwijs zitten. Zij kunnen meedoen met leuke activiteiten! Het activiteitenprogramma is te vinden op onze Instagram, Tik Tok en Facebook via het account @jongerenwerkolstwijhe. Ook is er een mailinglijst voor ouders die graag per e-mail op de hoogte gehouden willen worden. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres. De Tienerclub wordt georganiseerd en begeleid door het jongerenwerk van WijZ welzijn en vindt wekelijks plaats in het Jeugdhonk in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of een whatsapp bericht naar onze jongerenwerker Jessica via 06-58081332. De kosten voor een middag zijn €2,00 per persoon óf €18,00 voor een strippenkaart voor 10 middagen. Mocht de financiële bijdrage een drempel zijn voor ouders of tieners om zich aan te melden, neem dan gerust contact met ons op. De Lionsclub Olst-Wijhe heeft meerdere strippenkaarten gesponsord, zodat deze tieners gratis mee kunnen doen.
Wo. 31 mei, 14:00 + meer data Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Opening Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Op donderdag 1 juni is de officiële opening van Zelfregiecentrum Olst- Wijhe. Het zelfregiecentrum van Vriendendiensten is elke dinsdag- en donderdagmiddag open. Vriendendiensten nodigt iedereen van harte uit om te komen kijken tijdens de officiële opening vanaf 14.00 uur in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. De officiële openingshandeling vindt plaats om 14.30 uur. Daarna is er ruimte voor ontmoeting, spelletjes, een herstelactiviteit en natuurlijk een hapje en een drankje. Iedereen is welkom. Zelfregie: Een zelfregiecentrum is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten. De bezoekers organiseren zelf veel verschillende activiteiten: samen creatief aan de slag, een spelletje spelen, een quiz doen of een bingo. De aanwezige coördinatoren ondersteunen waar nodig. Bezoekers hebben geen indicatie nodig en betalen ook geen eigen bijdrage. Herstelcursussen en -activiteiten Bij Vriendendiensten vinden ook herstelcursussen en -activiteiten plaats. Mensen met een psychische kwetsbaarheid uit gemeente Olst-Wijhe kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Deze cursussen en activiteiten gaan niet over 'genezing', maar over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven met een psychische kwetsbaarheid of eigenlijk ‘gewoon je dingen weer kunnen doen’. Meer weten? Het Zelfregiecentrum Olst-Wijhe is een samenwerking tussen Vriendendiensten, Ut Huus en gemeente Olst-Wijhe. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0570 61 37 47 of zelfregie@vriendendienstendeventer.nl. Of kijk op www.vriendendienstendeventer.nl.
Do. 01 juni, 14:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Financien de Baas
Gratis hulp en sociaal/juridisch advies over financiële tegemoetkomingen, brieven, belasting, Toeslagen, geld en schulden.
Vr. 02 juni, 09:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Informatiepunt Digitale Overheid
Heb je vragen over de digitale overheid? Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.
Vr. 02 juni, 10:00 + meer data Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5f
meer...
BoekStartdag Bibliotheek Salland
Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in de bibliotheek. Op deze dag zijn de allerjongste bezoekers en hun (groot) ouders extra hartelijk welkom in de bieb in Raalte, Ommen, Olst, Wijhe en Heino. Van 10 tot 12 kunnen zij kennismaken met boekjes, samen lezen en voorlezen. Er zijn allerlei leuke activiteiten om gratis aan mee te doen. Aanmelden is niet nodig. Jij bent de beste verhalenverteller! Ouders worden uitgenodigd om het aanbod van activiteiten voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar te komen ontdekken. Grootste doel is om ouders bewust te maken dat zij zelf de beste verhalenverteller zijn. Vaak gezellig voorlezen thuis is de beste manier om kinderen te helpen ontwikkelen en groeien. Praten over plaatjes met baby’s. Vertel een baby wat er op het plaatje staat, en hij hoort je praten. Baby’s kunnen al heel jong woorden herkennen, ze slaan nieuwe woorden op en herkennen woorden die ze al eerder gehoord hebben. Zo leg je met voorlezen een basis voor hun taalontwikkeling. Van alles te doen op de BoekStartdag Tijdens de BoekStartdag geven de medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Salland je tips over geschikte boekjes voor je baby en over voorlezen thuis. Elke bezoeker krijgt een gratis groeimeter met voorleestips. We geven informatie over de mobiele app BoekStart, een handige app voor ouders met verschillende tips. Er is een silhouettenspeurtocht voor kinderen tot 6 jaar. We leiden bezoekers rond op de jeugdafdeling van de bieb, en we lezen voor aan kinderen. Kinderen gratis lid. Lid worden van de Bibliotheek is in Nederland voor alle kinderen onder de 18 jaar gratis. Maak je een baby lid van de bieb, dan krijg je een gratis BoekStartkoffertje vol met leuke boekjes en andere cadeautjes, waaronder een bon om als ouder het eerste jaar voor half geld lid te worden. Meer informatie op www.bibliotheeksalland.nl/boekstartdag
Za. 03 juni, 10:00 Bibliotheek
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Open Dag Zorgboerderij 't Hamel
Open Dag waarbij je mee kunt maken wat er bij ons zoal te doen is en ook ons kunt spreken. Met rondleiding over het erf en door de boerderij; diverse spelletje voor jong en oud waaronder de traditionele sjoelwedstrijd; demonstratie voorlezen voor volwassenen en kinderen; kunstexpositie- en verkoop; live muziek; een springkussen en natuurlijk lammetjes en kuikens kijken.
Za. 03 juni, 10:30 Hamelweg 12
meer...
JOIN
Vind jij het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, samen te werken aan activiteiten en bij de uitvoering leeftijdsgenoten blij te maken? Heb jij te gekke ideeën, die wij moeten horen? Welkom bij JOIN! Dit jongeren initiatief is opgezet door jongeren in samenwerking met WijZ Welzijn jongerenwerk. Iedere maand op vrijdagavond komen jongeren samen die er enthousiast van worden om activiteiten te organiseren voor anderen. Samen denken wij activiteiten uit, verdelen we de taken en zorgen wij ervoor dat er wat meer leuke activiteiten plaats gaan vinden in Olst-Wijhe. Hoe ziet een avond eruit? Het eerste uur zullen we met elkaar aan de slag gaan om te brainstormen, dromen en wensen te bespreken, plannen te maken, taken te verdelen of dingen voor te bereiden. Hierna kunnen jongeren verder met elkaar kennis maken en lol hebben door samen te darten, gamen of een spelletje te doen. Gewoon kletsen of muziek luisteren kan natuurlijk ook. JOIN vindt vanaf 2023 maandelijks plaats op vrijdagavond van 19:30 tot 21.30 uur in ’t Spoc aan de Lange Slagen 29 in Wijhe voor jongeren vanaf 12 jaar. Wil je eerst meer informatie dan kun je hiervoor een e-mail sturen naar Jongerenwerk Olst-Wijhe of contact opnemen met onze jongerenwerker 06-32452433. Je bent altijd welkom om eerst even een avond mee te kijken!
Vr. 09 juni, 19:30 + meer data 'T Spoc
      De Lange Slagen 29
meer...
Film "Olst-Wijhe viert de Vrijheid".
Op donderdag 15 juni 2023 is de première van de film "Olst-Wijhe viert de Vrijheid". Deze film is samengesteld door de Videoclub Olst-Wijhe en bevat filmopnames van de activiteiten in het kader van "75 Jaar Vrijheid".
Do. 15 juni, 20:00 De Logtenberg op de Boerhaar
      Boerhaar 16
meer...
Gedwongen Reis
Sinds kort woont de Syrische vluchteling Nachwan Alrajab Agha (60 jaar) in Deventer, op een boot met ruim 100 andere asielzoekers. Hoe kwam hij hier en wat kwam hij tegen onderweg? 'Gedwongen reis' is een toneelstuk zonder tekst. Regie en script is van de hand van Nachwan Alrajab Agha en het wordt gespeeld door andere vluchtelingen. De productie is een samenwerking tussen Kunstcircuit, Bureau de Werkvloer en Deventer Schouwburg. Over de voorstelling Nachwan Alrajab Agha toont met het toneelstuk ‘Gedwongen reis’ een vluchtverhaal gebaseerd op die van hem maar die niet op zichzelf staat. Hij wil het delen met Deventer, de plek waar hij nu verblijft en laten zien wie Syriërs zijn en waarom ze hier zijn gekomen. Over Nachwan Alrajab Agha heeft ervaring als acteur in Syrie en speelde mee in meerdere toneelstukken. Hij regisseert 'Gedwongen reis' en brengt als cast (Syrische) vluchtelingen mee waarvan de meesten verblijven op de boot. Nachwan komt uit de stad Homs in Syrië. Hij is gevlucht voor het huidige regime van Al-Assad. Zijn vrouw is achtergebleven en zijn twee kinderen zijn al eerder gevlucht en verblijven buiten Nederland. De voorstelling wordt ingeleid door Harrie Kiekenbosch met de geschiedenis van de Arabische Lente. Na afloop gesprek met Harrie, de regisseur, de artiesten, het publiek en een tolk.
Di. 20 juni, 20:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Soepcafé Olst
Op zaterdag 25 maart vindt de herstart plaats van het Soepcafé Olst. In het nieuwe pand van de Goede Buren zal vanaf 18.00 uur een volledige maaltijd van soep, salade en een nagerecht geserveerd worden. Voor een vrijwillige bijdrage. In 2016 werd het Soepcafé geïnitieerd door Olst in Transitie en werd elke maand door een groep enthousiaste vrijwilligers georganiseerd. Tussen de 30 en 80 gasten kwamen genieten van de lekkere maaltijd en de gezelligheid. Nu het nieuwe pand van de Goede Buren is geopend, is het tijd om ook het Soepcafé, na een lange coronatijd-pauze, weer op te starten. Iedere laatste zaterdag van de maand zal het nieuwe winkelpand van de Goede Buren, op de Hendrik Droststraat 22A, omgetoverd worden tot een gezellig eetcafé. Het Soepcafé-initiatief is, naast lekker en een gezellig, ook goed voor het klimaat. Het doel is om aandacht te richten op voedselverspilling en om voedselverspilling daadwerkelijk te voorkomen. De maaltijden van het Soepcafé worden door vrijwilligers gemaakt van overgebleven groente, fruit, zuivel van de PLUS. Eten dat anders weggegooid zou worden, maar nog goed genoeg is om te verwerken tot een heerlijke maaltijd. Elke persoon die bij het Soepcafé komt eten, bespaart met deze maaltijd 2400 liter water (dit is ongeveer gelijk aan 45 keer douchen), 1,6 kg CO2 uitstoot en heel veel energie. Het produceren van voedsel kost grondstof en en levert CO2 uitstoot. Door voedsel van verspilling te redden, red je dus niet alleen geld, maar ook grondstof en en bespaar je CO2 uitstoot! Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten oa de huur van de ruimte.
Za. 24 juni, 18:00 + meer data Goede Buren
      Hendrik Droststraat 22A
meer...
Repaircafé Olst
De laatste vrijdag van de maand komt er weer aan, dus het RepairCafé gaat op 30 september open van 13.00 tot 16.00 uur, in de winkel van de Goede Buren aan de Hendrik Droststraat 47 te Olst. We noemen het niet voort niks een Repair Café, dus een kopje ko e of thee staat voor u klaar terwijl u meekijkt met de reparateur. We waren heel blij met de grote belangstelling vorige keer en hopen op weer zo’n opkomst. In deze onzekere en vooral dure tijden is repareren in plaats van aanschaffen des te meer de moeite waard. Net als trouwens het herstellen van iets dierbaars dat voor u onvervangbaar is, van een lampje tot een stukje speelgoed of iets van textiel. Het gaat om kleine, eenvoudige reparaties. Bij grotere klussen of als ons iets niet lukt verwijzen we u door naar bedrijven in Olst en omgeving. Er is zo veel dat na een reparatie misschien nog heel lang meekan. En u weet het intussen: weggooien kan altijd nog!
Vr. 30 juni, 13:00 Goede Buren
      H.Droststraat 47
meer...
  Vorige
Volgende