Educatief
Leven en leren gaat in Olst-Wijhe samen met een veelvoud aan educatieve activiteiten voor jong en oud, in Sallandse natuur en cultuur, bij opvoeden en opgroeien, bij hobby en recreatie.
Zoeken
Datum  
Voorleesuurtje Bibliotheek
Wij lezen de kleintjes voor uit de geweldigste kinderboeken uit de bieb. Ontmoet andere ouders, laat je kinderen spelen en ga weer naar huis met een vracht nieuwe boeken! Je kunt kinderen niet vroeg genoeg in aanraking brengen met lezen en met boeken. Kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, hebben later een geweldige voorsprong in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. Kom je met je baby, peuter of kleuter naar het Voorleesuurtje? • Het is gratis • Het is elke week • Het is gezellig • Het is in de bibliotheek • We zetten ge-wel-dige koffie • Geen CoronaCheck nodig Goed om te weten: je kind is tot 18-jarige leeftijd gratis lid van de Bibliotheek. Je kunt je kind al als baby aanmelden en krijgt dan een BoekStartkoffertje cadeau!
Wo. 31 augustus, 10:00 + meer data Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5f
meer...
Workshop 'Een Steekje Los'
Workshop ‘Een Steekje Los?’ Donderdag 29 september van 10.30-12.00uur Bij: Ut Huus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst Spelleiders van het spel ‘Een Steekje Los?’ gaan graag met je in gesprek over kwetsbaarheid en kwaliteit van leven. Het spel heeft verschillende thema’s zoals: thuis, vrije tijd en sociale contacten. Het spel wordt gebruikt om ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen. Aanmelden kan via: zelfregie@vriendendienstendeventer.nl Of via: 0570-613747, geef daarbij aan dat het om ‘Een Steekje Los?’ in Olst gaat.
Do. 29 september, 10:30 Ut Huus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Lezing 'Van drie jaar celstraf naar hulpverlener...'
Lezing ‘Van drie jaar celstraf naar hulpverlener…’ Tinie Hendriks, directeur bedrijfsvoering en Dirk Dijkslag, beleidsadviseur komen op uitnodiging van ’t Nut naar Olst om in Het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, op vrijdag 19 november te vertellen over hun werk bij Transfore. Zij nemen ons mee in de wereld van de forensische ggz. Dit is een vorm van de geestelijke gezondheidszorg die zich richt op mensen die (dreigend) grensoverschrijdend gedrag vertonen, mede als gevolg van psychiatrische of psychische problematiek. Iemand kan vrijwillig meewerken aan een behandeling, maar deze kan ook als voorwaarde worden gesteld of verplicht worden opgelegd in een vonnis. Naast een algemene inleiding op het thema gaan Tinie en Dirk samen met een professionele ervaringsdeskundige en een patiënt graag met de aanwezig in gesprek. Bijvoorbeeld om verschillende dilemma’s te bespreken die verbonden zijn met de forensische zorg of om vragen te beantwoorden. Transfore biedt forensische ggz in Oost-Nederland en is onderdeel van de Dimence Groep. De organisatie behandelt forensische patiënten die grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen en begrenst hen met zorg. Door hoogwaardige en efficiënte behandelingen behaalt Transfore goede resultaten. Zij hebben als doel een veiliger samenleving waarin patiënten een eigen positieve bijdrage leveren. Aanmelden via de website: www.nutolstdeventer.nl. Entree voor leden € 5,- en voor niet leden € 7,-. Prijs incl. koffie/thee voorafgaand aan de lezing. Aanvang lezing 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Ma. 21 november, 19:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Anton Pieck Winterfestijn
Op zaterdag 17 december 2022 is het zover, het jaarlijkse Anton Pieck gebeuren! Een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck van begin 19e eeuw. Het centrum van Olst is dan vanaf 16.00 uur gevuld met straattheater, oude ambachten, muziek en sfeervolle kraampjes. Het doel is, samen met spelers, ondernemers en verenigingen een gezellig en sfeervol evenement neer te zetten. Wil je meedoen? Meld je aan via antonpiekwinterfestijn@gmail.com.
Za. 17 december, 16:00 Centrum Olst
      Aaldert Geerstraat en omgeving
meer...
  Vorige
Volgende