Kunst en cultuur
Olst-Wijhe is aantrekkelijk voor kunstenaars om te wonen en te werken. De gemeente is rijk aan cultureel erfgoed en de Sallandse cultuur biedt een keur aan literatuur, beeldende kunst, muziek, dans, theater en zoveel meer.
Zoeken
Datum  
Zomerprogramma Buutenshuus Bewegen én Beleven Olst
Ma 18 juli: creatief met Christien We gaan wat moois maken met kunstenaar Christien de Jong die de kinderen misschien al wel kennen van workshops op school (bijvoorbeeld tijdens de culturele veldtocht). Christien maakt mooie dingen van papier en werkt ook met karton, plastic en andere mooie materialen. Wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing. Ma 25 juli: tafeltennis met een twist Tafeltennis kun je spelen op veel verschillende manier, bijvoorbeeld door rond om de tafel te spelen. We gaan ook behendigheidsspelletjes doen met batjes. En vooral veel spelen! Neem ook gerust je eigen batje mee! Ma 1 augustus: voetbal & hockey Met de kinderen overleggen we waar we mee beginnen en wat zij het leukst vinden om te doen. Kinderen zijn vaak verrassend genoeg net zo enthousiast en fanatiek over beide sporten. En zijn er voldoende kinderen kunnen de sporten ook naast elkaar gespeeld worden. Ma 8 augustus: strand- en grasveldspelen In Wijhe gaan we op de beachvelden spelen, beachvolleybal en beachvoetbal en we kunnen vast nog meer verzinnen! In Olst gaan we op het grasveld bij het plantsoen spelen. Badminton, beachtennis, neem vooral ook je eigen spelletjes mee! Ma 15 augustus: freerun en bootcamp Meer details hierover volgt.
Ma. 15 augustus, 10:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Zomerprogramma Buutenshuus Bewegen én Beleven Wijhe
Programmadetails Di 19 juli: creatief met Christien (10 - 12 uur) We gaan wat moois maken met kunstenaar Christien de Jong die de kinderen misschien al wel kennen van workshops op school (bijvoorbeeld tijdens de culturele veldtocht). Christien maakt mooie dingen van papier en werkt ook met karton, plastic en andere mooie materialen. Wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing. Di 26 juli: tafeltennis met een twist (10 - 12 uur) Tafeltennis kun je spelen op veel verschillende manier, bijvoorbeeld door rond om de tafel te spelen. We gaan ook behendigheidsspelletjes doen met batjes. En vooral veel spelen! Neem ook gerust je eigen batje mee! Di 2 augustus: voetbal & hockey (10 - 12 uur) Met de kinderen overleggen we waar we mee beginnen en wat zij het leukst vinden om te doen. Kinderen zijn vaak verrassend genoeg net zo enthousiast en fanatiek over beide sporten. En zijn er voldoende kinderen kunnen de sporten ook naast elkaar gespeeld worden. Di 9 augustus: strand- en grasveldspelen (10 - 12 uur) In Wijhe gaan we op de beachvelden spelen, beachvolleybal en beachvoetbal en we kunnen vast nog meer verzinnen! In Olst gaan we op het grasveld bij het plantsoen spelen. Badminton, beachtennis, neem vooral ook je eigen spelletjes mee! Di 16 augustus: freerun en bootcamp (10 - 12 uur) Meer details hierover volgt.
Di. 16 augustus, 10:00 Sporthal De Lange Slag
      De Lange Slagen 29
meer...
Oktoberfeesten met film Rocketman
We sluiten de Oktoberfeesten af met de muziekfilm Rocketman en een te gekke afterparty. Dat doen we in samenwerking met het Filmhuis.
Vr. 28 oktober, 20:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Een genoeglijke middag met schrijver Jessica Durlacher
Bestsellerauteur Jessica Durlacher is op zondag 6 november te gast in de Bibliotheek in Olst. Zij zal vertellen over haar werk, de achtergronden van haar schrijverschap en haar meest recente boek, De Stem. Durlacher (1961) debuteerde eind jaren 90 met de roman Het geweten. Toen had zij al een loopbaan opgebouwd als columnist en criticus. Haar literaire werk wordt veelal beschouwd als tweede-generatieliteratuur: romans geschreven vanuit het perspectief van kinderen wier ouders zijn getroffen door de Holocaust. Haar nieuwste boek De Stem speelt met de achtergronden en thema’s van het huidige millennium. Een Somalische oppas met een groot zangtalent duikt onder bij een gezin, dat ervaart hoe geweld kan binnendringen in normale levens. Het optreden van Jessica Durlacher is een samenwerking tussen Bibliotheek Salland, Boekhandel Korten te Olst en Het Nut Olst-Deventer.
Zo. 06 november, 14:30 Bibliotheek Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Lezing Bastiaan Brink
Bastiaan Brink was tot voor kort een begenadigd pianist en componist die met zijn uitvoering van nieuwe muziek mensen wist te raken. Tot hij door een storing in zijn motoriek het spelen en componeren vaarwel moest zeggen. Waarmee hij niet alleen zijn werk en zijn passie, maar ook het kompas in zijn leven verloor. Op zoek naar een nieuw kompas ging hij reizen en schrijven. Het resultaat daarvan is een literair debuut van een uitzonderlijk niveau. Met zijn teksten roept hij beelden op waarbij de lezer het gevoel heeft deelgenoot te zijn van de reis. En met zijn beelden, het boek bevat adembenemend mooie foto’s, roept hij verhalen op waarbij woorden tekort schieten. Tijdens de lezing vertelt Brink over zijn voorgeschiedenis als musicus, het ontstaan van het boek en doet hij een poging om schoonheid in woord, beeld en muziek te vangen en met het publiek te delen.
Vr. 18 november, 19:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Anton Pieck Winterfestijn
Op zaterdag 17 december 2022 is het zover, het jaarlijkse Anton Pieck gebeuren! Een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck van begin 19e eeuw. Het centrum van Olst is dan vanaf 16.00 uur gevuld met straattheater, oude ambachten, muziek en sfeervolle kraampjes. Het doel is, samen met spelers, ondernemers en verenigingen een gezellig en sfeervol evenement neer te zetten. Wil je meedoen? Meld je aan via antonpiekwinterfestijn@gmail.com.
Za. 17 december, 16:00 Centrum Olst
      Aaldert Geerstraat en omgeving
meer...
  Vorige
Volgende