Kunst en cultuur
Olst-Wijhe is aantrekkelijk voor kunstenaars om te wonen en te werken. De gemeente is rijk aan cultureel erfgoed en de Sallandse cultuur biedt een keur aan literatuur, beeldende kunst, muziek, dans, theater en zoveel meer.
Zoeken
Datum  
Nicolaaskerk Wijhe open
Nicolaaskerk Wijhe open In de zomermaanden en tijdens de monumenten dagen In juni, juli en augustus en tijdens de monumentendagen in september ontvangen de gastvrouwen en -heren u graag in dit bijzondere historische kerkgebouw. De Nicolaaskerk van Wijhe behoort tot de oudste monumenten in de regio en bezit talloze bezienswaardigheden. Voor bezoekers ligt een gidsje gereed met wetenswaardigheden en voor kinderen is een puzzeltocht door de kerk uitgezet. U bent hartelijk welkom. De openingstijden in 2024 zijn: zaterdagen in juni, juli en augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 14 september (monumentendag) van 10.30 tot 15.30 uur, zondag 15 september (monumentendag) van 11.00 tot 16.00 uur.
Za. 20 juli, 14:00 + meer data Nicolaaskerk
      Kerkstraat 15
meer...
Marjolein Meijers 'Vrienden van Jan hebben een Rot avond'
Als duo An en Jan zongen zij samen honderden liedjes, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s). Zonder gasten, maar ook met gasten, zoals Walter Kuipers, Onno Kuipers en Jakop Klaase.  Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot en Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken. Als vrienden en muzikale maten.  En toen hield het op: Jan Rot overleed in april 2022. Maar zijn liedjes zijn nog steeds springlevend! Dus hier zijn ze. Zijn liedjes, zijn prachtige teksten. En zijn vrienden. Verheug je en zing mee! Deze avond wordt georganiseerd door Ut Huus en het NUT Olst-Wijhe.
Za. 19 oktober, 20:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
MONDO LEONE
Filmmaker, muzikant maar vooral geboren verteller Leon Giesen kan als geen ander stilstaan bij zaken waar de meeste mensen, op het eerste gezicht totaal terecht, straal aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal. “De Schat van Mondo Leone’ is het verhaal van het waargebeurde schatgraafavontuur waar ik in terecht ben gekomen. Daar waar volgens mijn theorie iets moest liggen… lag iets, hadden geologen met grondradar gemeten. Onder het asfalt. Ik ben dit uiteindelijk gaan crowdfunden en 1100 mensen hebben een schatkaartje gekocht voor 50 euro om het onderzoek te steunen. Uiteindelijk is de straat in het Beierse plaatsje Mittenwald opengebroken onder begeleiding van een bommenexpert. En? Het is een geweldig verhaal. Een soort kruising tussen ’The Da Vinci Code’ en ‘Buurman & Buurman’ met een prachtige twist en les aan het eind.” Aldus Leon.
Za. 16 november, 20:30 Holsthus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Theater achter de voordeur
Een theaterwandeling langs 8 verschillende locaties in het dorp Olst. Op iedere locatie zal een scène van ongeveer 15 minuten te zien zijn over een gebeurtenis die er ooit heeft plaatsgevonden. Je wandelt zo als het ware, onder begeleiding van een groepsbegeleider, door de geschiedenis van Olst. Het project is ontstaan uit een samenwerking van Theateratelier ToiToiToi, Stichting Illimitato en het Olster Erfgoed. Dit project is Community Art wat betekent dat er zoveel mogelijk verenigingen en organisaties uit Olst zullen deelnemen.
Wo. 26 maart, 19:00 + meer data Op diverse plaatsen in de dorpskern van Olst
      Aaldert Geertsstraat 3
meer...
  Vorige
Volgende