Ontmoeting
Omzien naar elkaar behoort hier nog tot de goede gewoontes. Veel activiteiten in Olst-Wijhe zijn er op gericht om inwoners elkaar te laten ontmoeten. Dat maakt wonen, werken en recreëren prettig in deze gemeenschap.
Zoeken
Datum  
Noaberhuus
Elke dinsdagochtend inloop voor een kopje koffie/thee en een praatje en/of een spelletje. We vragen een vrijwillige bijdrage van 1,50.Naast de "gewone"inloop organiseren we 1x per maand een creatieve ochtend.
Di. 23 juli, 10:00 + meer data Holsthus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Inloop Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Wil jij… - een kopje koffie drinken? - een luisterend oor? ​- nieuwe mensen ontmoeten? - ontdekken wat je kunt en welke activiteit of werk bij je past? ​- zelf een bijdrage leveren aan het centrum? - ​een fijne plek waar je terecht kunt en jezelf mag zijn? …dan ben je bij Zelfregiecentrum Olst-Wijhe aan het goede adres!
Di. 23 juli, 13:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Breicafé
Breicafé Olst is iedere dinsdag op de even weken van 19:00 tot 21:00 uur. We zitten in het café van het Holstohus aan verschillende tafels. We zijn gemiddeld per avond met 20 tot 30 enthousiaste handwerk liefhebbers lekker aan het kletsen tijdens het breien. We stimuleren en inspireren elkaar. Iedereen is welkom, de meeste mensen breien, maar haken, borduren of een andere techniek mag natuurlijk ook. Er zijn geen verplichtingen of contributies, alleen een evt bestelde consumptie zelf afrekenen. Iedereen werkt aan zijn eigen project, en er is altijd voldoende kennis voor tips en advies, maar er wordt geen les gegeven. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gerust een keer vrijblijvend de sfeer proeven.
Di. 23 juli, 19:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Taalcafé
Bij het Taalcafé kun je onder het genot van een kopje koffie de Nederlandse taal leren samen met anderstaligen en vrijwilligers.
Vr. 26 juli, 10:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Olster Soepcafé
Elke laatste zaterdag van de maand, organiseren enthousiaste vrijwilligers het Olster Soepcafé. Iedereen is welkom: jong of oud, rijk of arm, alleen, met vrienden of met je hele gezin. Gezelligheid staat voorop. Maar je helpt ook mee om verspilling van voedsel tegen te gaan. De PLUS houdt veel groente, fruit en zuivel over. Zonde om dat weg te gooien. De vrijwilligers van het Soepcafé halen het op en maken er een heerlijke maaltijd van met twee soorten soep, salade en soms, als er zuivel over is, ook een toetje. Het Olster Soepcafé wordt gehouden in de Goede Buren, Hendrik Droststraat 22-A. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten o.a. de huur van de ruimte.
Za. 27 juli, 18:00 + meer data Goede Buren
      H.Droststraat 22a
meer...
Rondleiding Olstergaard
De wijk Olstergaard die aan de zuidkant van Olst wordt gebouwd, mag zich één van de duurzaamste wijken van Nederland noemen. De huizen zijn er zoveel mogelijk gebouwd uit natuurlijke materialen, zijn energieneutraal en de wijk wordt natuurvriendelijk ingericht met veel aandacht voor streekgebonden en inheemse begroeiingen. Er zijn tiny houses, moderne ontwerpen, klassieke schuurwoningen en van alles daar tussenin, inclusief sociale huurwoningen en een gezamenlijk project van elf huishoudens van ouderen. Olstergaard heeft daarom de interesse van veel mensen, zowel uit de directe omgeving als van verder weg. Om iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met de wijk, haar bewoners en het gedachtegoed dat er leeft worden er rondleidingen georganiseerd. Tijdens de rondleiding hoor je wat deze wijk zo bijzonder maakt, en mag je zelfs een kijkje nemen in enkele van de woningen. Vaste rondleidingen vinden plaats op iedere eerste zondag van de maand om 12.30 uur en duren ongeveer een uur. Je kunt je melden op de parkeerplaats aan de Vink in Olst. Je wordt in een groep van ongeveer 10 personen rondgeleid. We vragen een vrijwillige bijdrage, welke verdere ontwikkelingen in de wijk helpen mogelijk te maken. Je kunt de rondleiding in Olstergaard combineren met de Aardehuizen. Zij starten dezelfde dag om 14.00 uur. Voor groepen is er ook de mogelijkheid voor maatwerk. Heb je hier belangstelling voor, meld je dan bij rondleiding@olstergaard.nl. Via dit adres kun je ook verdere informatie verkrijgen.
Zo. 04 augustus, 12:30 + meer data Parkeerplaats aan de Vink
meer...
Soepcafé Wijhe
Meer info in de Huis aan Huis Reklamix van vorige week
Za. 10 augustus, 17:00 + meer data Noaberhuus Wijhe
      Langstraat 69
meer...
Meezingfestijn met de Roalter Jong's
Woensdag 14 augustus van 14:30 tot 16:30 uur organiseren we een gezellig meezingfestijn met Mannenkoor de Roalter Jong’s in de Theaterzaal van het Holstohus. Mannenkoor Roalter Jong’s bestaat dit jaar 25 jaar. Meer dan 40 enthousiaste heren in de leeftijd vanaf ca. 50 jaar vormen met elkaar een uniek, modern en eigentijds koor dat leuke en vlotte muziek ten gehore brengt! Vorig jaar in december verzorgden zij een geslaagde kerstmiddag in het Holstohus. Nu komen ze terug en dat wordt meezingen geblazen! Datum: woensdag 17 augustus van 14:30 tot 16:30 uur Locatie: Theaterzaal Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 Olst Entree: € 7,50 (incl. koffie/thee en wat lekkers en in de pauze een hapje en een drankje) Opgeven voor 7 augustus via doemee@uthuus.nl of 06 13454151
Wo. 14 augustus, 14:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Vitaal Ouder 2024
Maandag 8 januari 2024 van 10:00 tot 11:30 uur starten we weer met Vitaal Ouder in de Theaterzaal van het Holstohus. Om de twee weken maken we op de maandagochtend de theaterzaal in het Holstohus helemaal vrij om onder andere indoor curling, koersbal en kanjam te spelen. Naast deze activiteiten zijn er ook mogelijkheden voor andere sport- en spelactiviteiten. We beginnen met een kopje koffie of thee. Nieuwsgierig of heb je vragen? Hoeseb Yakob | Buurtsport- & Jongerencoach 06 - 39 46 22 27 h.yakob@uthuus.nl
Ma. 19 augustus, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Rouw en verlies wandeling, Samen Verder
Ook in 2024 organiseren Stichting Evenmens en Maatschappelijk Werk de Kern een aantal rouw en verlies wandelingen met lotgenoten onder de naam Evenmens Samen Verder. Lotgenoten begrijpen wat je bedoelt en hoe verdriet kan voelen. Het zijn laagdrempelige wandelingen, op wisselende plekken in de gemeente, begeleid door opgeleide vrijwilligers. Waar mogelijk wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
Do. 19 september, 13:30 + meer data In de gemeente Olst-Wijhe
      X
meer...
  Vorige
Volgende