Ontmoeting
Omzien naar elkaar behoort hier nog tot de goede gewoontes. Veel activiteiten in Olst-Wijhe zijn er op gericht om inwoners elkaar te laten ontmoeten. Dat maakt wonen, werken en recreëren prettig in deze gemeenschap.
Zoeken
Datum  
OV Spreekuur
Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer!
Di. 06 februari, 10:30 Noaberhuus Wijhe
      Langstraat 69
meer...
Inloop Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Wil jij… - een kopje koffie drinken? - een luisterend oor? ​- nieuwe mensen ontmoeten? - ontdekken wat je kunt en welke activiteit of werk bij je past? ​- zelf een bijdrage leveren aan het centrum? - ​een fijne plek waar je terecht kunt en jezelf mag zijn? …dan ben je bij Zelfregiecentrum Olst-Wijhe aan het goede adres!
Di. 05 maart, 13:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Breicafé
Breicafé Olst is iedere dinsdag op de even weken van 19:00 tot 21:00 uur. We zitten in het café van het Holstohus aan verschillende tafels. We zijn gemiddeld per avond met 20 tot 30 enthousiaste handwerk liefhebbers lekker aan het kletsen tijdens het breien. We stimuleren en inspireren elkaar. Iedereen is welkom, de meeste mensen breien, maar haken, borduren of een andere techniek mag natuurlijk ook. Er zijn geen verplichtingen of contributies, alleen een evt bestelde consumptie zelf afrekenen. Iedereen werkt aan zijn eigen project, en er is altijd voldoende kennis voor tips en advies, maar er wordt geen les gegeven. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gerust een keer vrijblijvend de sfeer proeven.
Di. 05 maart, 19:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Goede Buren
Open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, we zijn heel blij dat we onze openingstijden hebben kunnen uitbreiden. Wilt u ook meedoen als vrijwilliger? U bent van harte welkom, er is altijd wel wat leuks om te doen! Stichting Bij de Buuren verkoopt bij Goede Buren tweedehands kleding en speelgoed die ingebracht wordt door inwoners van onze gemeente. Met het geld wil de stichting mensen met een platte portemonnee in de gemeente Olst-Wijhe ondersteunen. De afgelopen maanden heeft de stichting aan alle uitkeringsgerechtigden in de gemeente een bon van Bakker Jolink en een kledingbon kunnen sturen en financiert ze de MUP om menstruatiearmoede te bestrijden. Ook betaalt de stichting mee aan het kopje koffie dat wordt aangeboden wanneer mensen hun pakket van de voedselbank komen ophalen. Aan het eind van de vakantie gaat er nog een lekkere fruittas van de markt naar deze mensen. Stichting Bij de Buuren werkt ook van harte mee aan de warme jassenactie die dit najaar in de gemeente gehouden gaat worden. Alle warme jassen die ingebracht worden in de winkel, worden opgespaard voor deze actie. En als laatste: aan het eind van dit jaar werkt de stichting voor de vijfde keer samen met de Rotary om kinderen in gezinnen met een platte portemonnee een mooi Sinterklaascadeautje te geven. We zien u graag weer in ons pand aan de H. Droststraat 22A te Olst!
Wo. 06 maart, 10:00 + meer data Goede Buren
      H.Droststraat 22a
meer...
Diner Senioren van Wesepe
Senioren van Wesepe Op woensdag 6 maart kunnen we om 12.30 uur weer gezellig aanschuiven in “het Wapen van Wesepe” voor een 3-gangen diner. Kosten zijn 20 euro inclusief een drankje. Graag opgave / afmelden tot de vrijdag ervoor bij Fineke tel: 0570 532247. Hebt u vervoer nodig dan kunt u bellen met Hulpdienst Wesepe.
Wo. 06 maart, 12:30 Wapen van Wesepe
      Dominee E. Kreikenlaan 8
meer...
WijZ Tienerclub
De WijZ Tienerclub is elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur voor jongens en meiden, die in groep 7 & 8 van het basisonderwijs zitten én in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Zij kunnen elke week meedoen met leuke activiteiten! Het activiteitenprogramma is te vinden op onze Instagram, Tik Tok en Facebook via het account @jongerenwerkolstwijhe. Ook is er een mailinglijst voor ouders die graag per e-mail op de hoogte gehouden willen worden. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres. De Tienerclub wordt georganiseerd en begeleid door het jongerenwerk van WijZ welzijn en vindt wekelijks plaats in het Jeugdhonk in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of een WhatsApp bericht naar onze jongerenwerker Jessica via 06-58081332. Voor de Chillmiddagen is het niet nodig om je aan te melden. Deze zijn gratis en je kunt gewoon binnen komen lopen.
Wo. 06 maart, 14:00 + meer data Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Game Avond
Iedere 1e woensdag van de maand Game Avond, de spellenavond voor volwassenen in het Holstohus Olst. Diverse bord- en kaartspellen zoals Catan, Ticket to Ride, De Zoektocht naar El Dorado, Sagrada, Exploding Kittens, Rummikub en nog vele andere spellen. Je kunt ook je eigen spel meenmen.
Wo. 06 maart, 19:30 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Babbel
Babbel komt elke week bij elkaar van 9.30 tot 11.30 uur, 52 weken per jaar. Babbel is ontstaan vanuit een bewonersinitiatief. Koffie drinken, babbelen en altijd met 1 of meerdere activiteiten. Van sjoelen, skipbo, bingo of kaarten tot het maken van een bloemstukje of deelnemen aan een workshop. Heb jij een nieuw idee? Leuk, breng het in en wij gaan ermee aan de slag. Voor koffie vragen we een bijdrage. Wil je meer info? Bel Anneke 0643164897
Vr. 08 maart, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Taalcafé
Bij het Taalcafé kun je onder het genot van een kopje koffie de Nederlandse taal leren samen met anderstaligen en vrijwilligers.
Vr. 08 maart, 10:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Jeugdhonk Olst
Elke vrijdagavond is er van 19.00 tot 22.30 uur, gezelligheid voor de jeugd vanaf groep 8. Denk aan muziek, pingpong, voetbal- en airhockey tafel, playstation, biljarttafel of gewoon chillen. Het jeugdhonk zit aan de achterkant van het Holstohuus. De ingang is via het hek aan de Jan Schamhartstraat. Er zijn blikjes frisdrank verkrijgbaar en chips en snoep (uit een snoepautomaat) tegen een betaalbare prijs. Er zijn per avond altijd minimaal 2 vrijwilligers aanwezig die toezicht houden, maar ze zijn geen oppas.
Vr. 08 maart, 19:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Internationale Vrouwendag met Film Fish Tank
Op 8 maart is het Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart trapt het filmhuis de vrouwendag af met de film Fish Tank. 8 maart Fish Tank – Filmhuis Olst De 15-jarige Mia woont met haar alleenstaande moeder Joanne en zusje Tyler in een buitenwijk van Londen. Mia zit altijd in de problemen; ze wordt geschorst op school, uitgesloten door haar vrienden en heeft ruzie met haar moeder. Op een dag brengt haar moeder Connor mee, een man die belooft dat hij liefde in hun levens zal brengen. Er ontstaat echter een broeierige sfeer; is zijn vriendelijkheid oprecht? Deze film sluit die goed aan bij Vrouwendag. De entreeprijs voor deze film bedraagt € 5,- per persoon. Let op: ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops om te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving. In de avond wordt het eten op tafel geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaan bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af. Kosten: Pay what you can (op de dag zelf) Aanmelden voor deze dag is wenselijk en kan via uthuus.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!
Vr. 08 maart, 20:30 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Internationale Vrouwendag
Op 8 maart is het Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart trapt het filmhuis de vrouwendag af met de film Fish Tank. Een film die goed aansluit bij Vrouwendag en dit keer voor een entreeprijs van 5 euro per persoon. Let op: Ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops om te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving. In de avond wordt het eten op tafel geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaan bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af. Kosten: Pay what you can (op de dag zelf) Aanmelden is wenselijk en kan via uthuus.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!
Za. 09 maart, 15:00 Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Soepcafé Wijhe
Meer info in de Huis aan Huis Reklamix van vorige week
Za. 09 maart, 17:00 + meer data Noaberhuus Wijhe
      Langstraat 69
meer...
NL Doet Verwenlunch voor Mantelzorgers in de gemeente
Evenmens Olst-Wijhe en de Capellenborg school nodigen mantelzorgers uit de gemeente Olst-Wijhe uit voor een verwenlunch op vrijdag 15 maart in het kader van NL-Doet. Aanmelden is verplicht en kan tot 8 maart.
Vr. 15 maart, 11:30 Braserie Capellenborg
meer...
Aan tafel bij
Iedere derde vrijdag van de maand een ander thema en een andere kok die de avond invult van Aan Tafel Bij. In januari hadden we een Boliviaanse Avond met Latijns-amerikaanse muziek, in februari een New Orleans Avond in maart staat een Indische avond met buffet en muziek op het programma, in april een Bosnische avond en in mei is het thema veganistisch.
Vr. 15 maart, 18:00 + meer data Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
  Vorige
Volgende