Ontmoeting
Omzien naar elkaar behoort hier nog tot de goede gewoontes. Veel activiteiten in Olst-Wijhe zijn er op gericht om inwoners elkaar te laten ontmoeten. Dat maakt wonen, werken en recreëren prettig in deze gemeenschap.
Zoeken
Datum  
Spraakwater Platform
Spraakwater Platform is een inwonersinitiatief opgezet door Ruben Sluiter beter bekend onder zijn rapnaam "Donutcare". Jongeren tussen de 15 en 23 kunnen hier vrijblijvend en kosteloos leren schrijven, rappen en performen. De plek is ook bedoeld als veilige haven op een vast moment in de week. Maak nieuwe contacten en vriendschappen en leer de fijne kneepjes van het rappen. En neem uiteindelijk jouw eigen rap op met begeleiding van Ruben. Lijkt jou dit interessant? Stuur dan vooral een bericht naar de Instagram of Facebook van "Spraakwaterplatform"
Ma. 29 mei, 18:00 + meer data SPOC
      De Lange Slagen 29
meer...
Noaberhuus
De inloop van het Noaberhuus is toegankelijk voor ieder inwoner van de gemeente Olst/Wijhe.Ontmoeting,gastvrijheid, informatie en zo veel mogelijk vraaggerichte activiteiten staan centraal. Wij vragen een kleine bijdrage voor de koffie/thee.
Di. 30 mei, 10:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Wat is een Zelfregiecentrum? Een Zelfregiecentrum is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten. Alle inwoners van de gemeente Olst-Wijhe zijn welkom. Om gebruik te maken van het Zelfregiecentrum heb je geen indicatie nodig en je betaalt dus ook geen eigen bijdrage. Mensen die het centrum bezoeken zijn, in samenwerking met een coördinator vanuit Vriendendiensten, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het centrum. Iedereen draagt bij aan een goede sfeer. Daarnaast kan iedereen naar vermogen, een praktische bijdrage leveren. Deze bijdrage kan zo groot of klein zijn als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld koffiezetten, boodschappen halen, helpen opstarten of afsluiten, een (creatieve) activiteit organiseren, of een ander daarbij helpen. Elke dinsdag en donderdag van 13:00 uur tot 16:30 uur is het Zelfregiecentrum in Olst open. Je beslist zelf wanneer je komt en wanneer je weer gaat, je hoeft je dus niet aan te melden of af te melden. Op deze twee middagen kun je meedoen met allerlei activiteiten georganiseerd door bezoekers van het centrum, en er worden verschillende herstelcursussen gegeven waar je je voor aan kunt melden. Je bent ook welkom om even een krantje te lezen, of gezellig te kletsen met de andere bezoekers. Heb je zelf ook ideeën/wensen betreft activiteiten, workshops of bijeenkomsten? Wil je meehelpen binnen het centrum, of ben je geïnteresseerd in de herstelcursussen? Of…wil je gewoon iets voor een ander betekenen?  Neem dan contact met ons op, of kom even langs om kennis te maken. 
Di. 30 mei, 13:00 + meer data Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
WijZ Tienerclub
De WijZ Tienerclub is elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur voor jongens en meiden, die in groep 7 & 8 van het basisonderwijs zitten. Zij kunnen meedoen met leuke activiteiten! Het activiteitenprogramma is te vinden op onze Instagram, Tik Tok en Facebook via het account @jongerenwerkolstwijhe. Ook is er een mailinglijst voor ouders die graag per e-mail op de hoogte gehouden willen worden. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres. De Tienerclub wordt georganiseerd en begeleid door het jongerenwerk van WijZ welzijn en vindt wekelijks plaats in het Jeugdhonk in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur hiervoor een e-mail naar jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu of een whatsapp bericht naar onze jongerenwerker Jessica via 06-58081332. De kosten voor een middag zijn €2,00 per persoon óf €18,00 voor een strippenkaart voor 10 middagen. Mocht de financiële bijdrage een drempel zijn voor ouders of tieners om zich aan te melden, neem dan gerust contact met ons op. De Lionsclub Olst-Wijhe heeft meerdere strippenkaarten gesponsord, zodat deze tieners gratis mee kunnen doen.
Wo. 31 mei, 14:00 + meer data Holstuhus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Opening Zelfregiecentrum Olst-Wijhe
Op donderdag 1 juni is de officiële opening van Zelfregiecentrum Olst- Wijhe. Het zelfregiecentrum van Vriendendiensten is elke dinsdag- en donderdagmiddag open. Vriendendiensten nodigt iedereen van harte uit om te komen kijken tijdens de officiële opening vanaf 14.00 uur in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. De officiële openingshandeling vindt plaats om 14.30 uur. Daarna is er ruimte voor ontmoeting, spelletjes, een herstelactiviteit en natuurlijk een hapje en een drankje. Iedereen is welkom. Zelfregie: Een zelfregiecentrum is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten. De bezoekers organiseren zelf veel verschillende activiteiten: samen creatief aan de slag, een spelletje spelen, een quiz doen of een bingo. De aanwezige coördinatoren ondersteunen waar nodig. Bezoekers hebben geen indicatie nodig en betalen ook geen eigen bijdrage. Herstelcursussen en -activiteiten Bij Vriendendiensten vinden ook herstelcursussen en -activiteiten plaats. Mensen met een psychische kwetsbaarheid uit gemeente Olst-Wijhe kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Deze cursussen en activiteiten gaan niet over 'genezing', maar over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven met een psychische kwetsbaarheid of eigenlijk ‘gewoon je dingen weer kunnen doen’. Meer weten? Het Zelfregiecentrum Olst-Wijhe is een samenwerking tussen Vriendendiensten, Ut Huus en gemeente Olst-Wijhe. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0570 61 37 47 of zelfregie@vriendendienstendeventer.nl. Of kijk op www.vriendendienstendeventer.nl.
Do. 01 juni, 14:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
JOIN
Vind jij het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, samen te werken aan activiteiten en bij de uitvoering leeftijdsgenoten blij te maken? Heb jij te gekke ideeën, die wij moeten horen? Welkom bij JOIN! Dit jongeren initiatief is opgezet door jongeren in samenwerking met WijZ Welzijn jongerenwerk. Iedere maand op vrijdagavond komen jongeren samen die er enthousiast van worden om activiteiten te organiseren voor anderen. Samen denken wij activiteiten uit, verdelen we de taken en zorgen wij ervoor dat er wat meer leuke activiteiten plaats gaan vinden in Olst-Wijhe. Hoe ziet een avond eruit? Het eerste uur zullen we met elkaar aan de slag gaan om te brainstormen, dromen en wensen te bespreken, plannen te maken, taken te verdelen of dingen voor te bereiden. Hierna kunnen jongeren verder met elkaar kennis maken en lol hebben door samen te darten, gamen of een spelletje te doen. Gewoon kletsen of muziek luisteren kan natuurlijk ook. JOIN vindt vanaf 2023 maandelijks plaats op vrijdagavond van 19:30 tot 21.30 uur in ’t Spoc aan de Lange Slagen 29 in Wijhe voor jongeren vanaf 12 jaar. Wil je eerst meer informatie dan kun je hiervoor een e-mail sturen naar Jongerenwerk Olst-Wijhe of contact opnemen met onze jongerenwerker 06-32452433. Je bent altijd welkom om eerst even een avond mee te kijken!
Vr. 09 juni, 19:30 + meer data 'T Spoc
      De Lange Slagen 29
meer...
Klootschieten
Al meer dan 25 jaar wordt er op de grens tussen Welsum en Terwolde de oudste sport van Nederland gespeeld. Klootschieten is in 1227 ontstaan tijdens de Slag bij Ane, een buurtschap bij Gramsbergen. De bisschoppelijke riddermacht van Otto van der Lippe uit Utrecht trok ten strijde tegen opstandige Drenten. Het Drentse boerenleger lokte de vijand echter naar een moerassig gebied omgeven door heuvels, waarop vrouwen hun zorgvuldig rond geslepen stenen op de edele delen van de paarden mikten, waardoor zij de ridders afwierpen waarna ze een “prooi” werden voor de opstandige Drenten. Zo is ooit klootschieten ontstaan. Bij het klootschieten kennen wij 3 onderdelen: * het zetten: zo ver mogelijk door de lucht een afstand overbruggen * Veld : van te voren vaste aantal worpen per deelnemer * Straat: met zo min mogelijk worpen in teamverband een afstand overbruggen Het laatste onderdeel beoefenen wij in Welsum/Terwolde. Inmiddels werpen wij niet meer met stenen of (later) houten klooten, maar kunststof klooten (ballen) verzwaard met lood. De klooten zijn van een verschillende omvang en groottes en het is van belang dat bij het werpen de kloot goed in de handpalm ligt. Op het geasfalteerde parcours wordt onderhands geworpen (gegooid). Het is de bedoeling om met één worp een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Anno 2023 komen op een zondag morgen om 10.00 uur enthousiaste senioren uit Welsum, Terwolde, Nijbroek, Loo Bathmen, Oene,Epe, Vaassen en Wapenveld in het dorpshuis bij elkaar om een recreatieve wedstrijd te spelen. De KlootClub Welsum speelt elke 14 dagen en kent geen zomer of winterstop; alleen fikse regenhagel- of sneeuwbuien zorgen voor een afgelasting, maar dat is de afgelopen 25 jaar nauwelijks voor gekomen. De enigste jaarrond sport beleving in Nederland! Als je mee speelt betaal je € 1,00 per zondag. De bijdrage wordt gebruikt om nieuwe klooten te kopen, voor het lief & leed potje of een dagje uit. Door loting worden de teams in gedeeld (3 of 4 mensen (M/V gemixed). Er wordt plm. 10.30 uur gestart op de hoek Ruwerdweg/Veenweg en via de Ossenkolkweg en Heegsestraat is de finish op de Veenweg, nabij het startpunt. Klootschieten kan in een eigen tempo worden gedaan, waarbij je vele spieren gebruikt in een gezonde buitenlucht. U heeft er geen speciale klootsport kleding voor nodig; u kunt in vrijetijds kleding klootschieten. Na de wedstrijd kunt u nog evalueren in het dorpshuis, de laatste nieuwtjes uitwisselen en de maatschappelijke problemen bespreken en…..oplossen! Kom gratis, inclusief een kop koffie of thee, kennismaken en mee spelen op 19 maart of 02 april a.s. Eerst meer informatie? Bel Anton Bosch tel. 06-55 560 204
Zo. 11 juni, 10:30 + meer data Startpunt: op de hoek Ruwerdweg/Veenweg, Welsum
meer...
Documentaire " Olst-Wijhe viert de Vrijheid"
Ondanks het feit dat veel activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid niet door konden gaan vanwege corona, zijn er door inventief handelen en creativiteit op diverse vlakken toch nog activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd en zijn reeds in 2020 ontwikkelde activiteiten later toch nog ter uitvoering gekomen. Al deze activiteiten, waaronder Het Verhalenproject – Muziek aan de Diek – Het Vrijheidsconcert – Collegetour - Het Oranjehotel etc. zijn digitaal vastgelegd door de leden van de “Videogroep Olst-Wijhe”, die daar een documentairefilm van hebben gemaakt met als titel: “Olst-Wijhe viert de Vrijheid”. Voor deze première is een beperkt aantal kaartjes GRATIS beschikbaar. Het kaartje geeft geen recht op een specifieke gereserveerde plaats; komt u dus vooral op tijd als u een mooie plaats wilt uitzoeken. De première vindt plaats op: Datum: Donderdag 15 juni 2023. Tijdstip: Inloop vanaf 19.30 uur Locatie: De Logtenberg – Boerhaar 16 – Boerhaar. De GRATIS kaartjes (OP= OP) zijn verkrijgbaar bij: - DA-Bourquin – Langstraat 66 – Wijhe - Holstohus – J. Schamhartstraat 5 – Olst - Boekhandel Korten – A. Geertstraat 19 - Olst
Do. 15 juni, 19:30 Logtenberg op de Boerhaar
      Boerhaar 16
meer...
Gedwongen Reis
Sinds kort woont de Syrische vluchteling Nachwan Alrajab Agha (60 jaar) in Deventer, op een boot met ruim 100 andere asielzoekers. Hoe kwam hij hier en wat kwam hij tegen onderweg? 'Gedwongen reis' is een toneelstuk zonder tekst. Regie en script is van de hand van Nachwan Alrajab Agha en het wordt gespeeld door andere vluchtelingen. De productie is een samenwerking tussen Kunstcircuit, Bureau de Werkvloer en Deventer Schouwburg. Over de voorstelling Nachwan Alrajab Agha toont met het toneelstuk ‘Gedwongen reis’ een vluchtverhaal gebaseerd op die van hem maar die niet op zichzelf staat. Hij wil het delen met Deventer, de plek waar hij nu verblijft en laten zien wie Syriërs zijn en waarom ze hier zijn gekomen. Over Nachwan Alrajab Agha heeft ervaring als acteur in Syrie en speelde mee in meerdere toneelstukken. Hij regisseert 'Gedwongen reis' en brengt als cast (Syrische) vluchtelingen mee waarvan de meesten verblijven op de boot. Nachwan komt uit de stad Homs in Syrië. Hij is gevlucht voor het huidige regime van Al-Assad. Zijn vrouw is achtergebleven en zijn twee kinderen zijn al eerder gevlucht en verblijven buiten Nederland. De voorstelling wordt ingeleid door Harrie Kiekenbosch met de geschiedenis van de Arabische Lente. Na afloop gesprek met Harrie, de regisseur, de artiesten, het publiek en een tolk.
Di. 20 juni, 20:00 Holstohus
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Huuskamer voor mensen met lichte geheugenproblematiek / dementie en/of hun naast
1x per 2 weken op vrijdag in het noaberhuus is de huuskamer voor mensen met lichte geheugenproblematie / dementie en/of hun naasten. Een moment om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen of er gewoon even uit te zijn. De ene keer is er de lunch op vrijdag van 12.00u-14.00u De kosten hiervoor zijn 5 euro en opgeven is hiervoor nodig i.v.m. de boodschappen. Dit kan bij: Karin van Luik kvanluik@evenmens.nl 06-10768340 De andere keer is er op vrijdag een koffie/ontspanningsmoment. Waarbij soms ook een spelletje wordt gespeeld wat een ieder maar wil. Opgave hiervoor is niet nodig. Kosten zijn 1 euro per kop koffie/thee.
Vr. 09 juni, 14:00 + meer data Noaberhuus
      Langstraat 69
meer...
Soepcafé Olst
Op zaterdag 25 maart vindt de herstart plaats van het Soepcafé Olst. In het nieuwe pand van de Goede Buren zal vanaf 18.00 uur een volledige maaltijd van soep, salade en een nagerecht geserveerd worden. Voor een vrijwillige bijdrage. In 2016 werd het Soepcafé geïnitieerd door Olst in Transitie en werd elke maand door een groep enthousiaste vrijwilligers georganiseerd. Tussen de 30 en 80 gasten kwamen genieten van de lekkere maaltijd en de gezelligheid. Nu het nieuwe pand van de Goede Buren is geopend, is het tijd om ook het Soepcafé, na een lange coronatijd-pauze, weer op te starten. Iedere laatste zaterdag van de maand zal het nieuwe winkelpand van de Goede Buren, op de Hendrik Droststraat 22A, omgetoverd worden tot een gezellig eetcafé. Het Soepcafé-initiatief is, naast lekker en een gezellig, ook goed voor het klimaat. Het doel is om aandacht te richten op voedselverspilling en om voedselverspilling daadwerkelijk te voorkomen. De maaltijden van het Soepcafé worden door vrijwilligers gemaakt van overgebleven groente, fruit, zuivel van de PLUS. Eten dat anders weggegooid zou worden, maar nog goed genoeg is om te verwerken tot een heerlijke maaltijd. Elke persoon die bij het Soepcafé komt eten, bespaart met deze maaltijd 2400 liter water (dit is ongeveer gelijk aan 45 keer douchen), 1,6 kg CO2 uitstoot en heel veel energie. Het produceren van voedsel kost grondstof en en levert CO2 uitstoot. Door voedsel van verspilling te redden, red je dus niet alleen geld, maar ook grondstof en en bespaar je CO2 uitstoot! Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten oa de huur van de ruimte.
Za. 24 juni, 18:00 + meer data Goede Buren
      Hendrik Droststraat 22A
meer...
Gezamenlijke maaltijd Olst
De Gezamenlijke Ouderenbonden en Ut Huus-Welzijn organiseren voor alle ouderen in Olst-Wijhe elke 4e dinsdag van de maand een gezamenlijke maaltijd. U bent van hartelijk welkom van 12.00 t/m 13.30 uur in de Eetkamer Hier is Ut! in het Holstohus Olst. Kosten € 12,50 p.p. (voor-, hoofd- en nagerecht incl. 1 consumptie). Vanaf 11.45 uur bent u van harte welkom en om 12.00 uur gaan we aan tafel. Betalen aan de zaal à contant of PINNEN, Aan- en afmelden bij Henk Greeven telefoon 0570-561635 of per mail hgreeven@xs4all.nl Bij verhindering wordt er verwacht dat u zich afmeldt bij Henk Greeven 0570-561635. Bij te late of geen afmelding dient u alsnog € 12,50 te betalen.
Di. 27 juni, 12:00 Eetkamer 'Hier is ut'
      Jan Schamhartstraat 5
meer...
Samen Verder Wandeling, bij rouw- en verlies
Tijdens in een wandeling in de gemeente Olst-Wijhe praten over je verlieservaring met lotgenoten. Lotgenoten begrijpen wat je bedoelt en hoe verdriet kan voelen. Ook in 2023 organiseren Evenmens en De Kern weer rouw en verlies wandelingen onder de naam Samen Verder. Iedere 4e dinsdag van de maand, m.u.v. juli, augustus en december. Vooraf opgeven via Evenmens. We heten je van harte welkom.
Di. 27 juni, 13:30 + meer data gemeente Olst-Wijhe
meer...
Tablet café Olst
Elke laatste woensdag van de maand is er een TCC Tabletcafé in de bibliotheek Olst. Van 10 tot 12 uur beantwoorden vrijwilligers vragen over tablets, telefoons en de computer. Computers bestaan al een hele tijd, maar sinds we tablets en smartphones hebben, zijn de handige en leuke kanten van de digitale wereld pas echt toegankelijk geworden voor grote groepen mensen. Vooral dankzij de tablet zijn veel meer ouderen online gegaan. Het TCC Tabletcafé is een informele, gezellige bijeenkomst voor iedereen die met een tablet wil leren werken, mooie dingen maken, leren van informatie van internet, en genieten van bijvoorbeeld films, muziek, podcasts, spelletjes of e-books. Bezoekers kunnen elke gewenste vraag stellen aan de vrijwilligers. Of het nu gaat over een app, over videobellen via de computer, of over bijvoorbeeld het werken met foto’s.
Wo. 28 juni, 10:00 + meer data Bibliotheek Olst
      Jan Schamhartstraat 5f
meer...
Bohemian Ibiza Markt
Wow! Wijhe is going to Ibiza! Of eigenlijk, het zonnige eiland komt naar Wijhe op vrijdag 30 juni en 14 juli. Deze twee dagen kan men in zomerse sferen rondstruinen op de nieuwe Bohemian Ibiza markt. Dus doe lekker boho! Tussen 15.00 uur en 20.00 uur staan in de Langstraat kleurrijke busjes, tentjes en kramen met de leukste Ibiza- en Boho lifestyle producten. Denk aan kleding, tassen, sieraden, woonaccessoires. Naast winkelen is er o.a. body- en face-art en haar versiering. Voor nog meer ontspanning is er yoga. Ook is er de mogelijkheid om je toekomst te laten voorspellen. Van al dat shoppen krijg je trek. Strijk dan neer op een van de terrasjes om onder het genot van vrolijke muziek te relaxen en te genieten van een verkoelend drankje of iets te eten. De terrassen zijn tot 01.00 uur geopend. Je hoeft dus niet het vliegtuig te pakken maar kunt gewoon in Wijhe relaxen en genieten! Zet je zonnebril op, doe je zomerse outfit aan en kom op vrijdag 30 juni en vrijdag 14 juli gezellig naar de Langstraat in Wijhe. De toegang is gratis en er is voldoende parkeerruimte rondom het centrum.
Vr. 30 juni, 15:00 + meer data Centrum Wijhe
      Langstraat
meer...
  Vorige
Volgende